Mike and Dave Need Wedding Dates

Mike and Dave Need Wedding Dates

Genres:
Plot: / / /
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Mike and Dave Need Wedding Dates

In de wirwar die Netflix heet is het soms lastig om een eenvoudige, laagdrempelige en leuke komedie te vinden. Wij kwamen uit bij Mike and Dave Need Wedding Dates, ook omdat Adam Devine erin speelt (Workaholics, The Final Girls, Isn’t It Romantic, When We First Met). En voor een laagdrempelige Neflixfilm viel dat niet tegen.

Devine en Zac Afron spelen de broers Mike en Dave. Een duo dat ontzettend goed op elkaar is ingespeeld maar een hel is voor hun sociale omgeving – vooral voor hun posh ouders. Ze krijgen het altijd voor elkaar om de sfeer te verzieken met hun intenties om een knalfeest te bouwen. Als hun zusje gaat trouwen hebben zij en hun ouders dan ook één verzoek: regel een date om mee te nemen naar de trouwerij in Hawaii, want dan gedraag je je tenminste. Via het internet regelen de broers twee ogenschijnlijk keurige dames, die stiekem enkel uit zijn op een gratis vakantie.

Je zou het niet denken, maar de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een paar broers die zo’n advertentie plaatsten waarna honderden aanmeldingen volgden. Dat is uiteindelijk maar een klein aspect in de film, die verder op zichzelf staat. Natuurlijk is de flauwe Amerikaanse humor volop aanwezig, maar zonder cliché personages. Die zijn juist vrij modern met progressieve meningen en uitingen. De nodige slapstick wordt afgewisseld met interessante dialogen, waarbij de formule van ‘herhaling is lachen’ achterwege wordt gelaten. De vier acteurs hebben een sterke chemie door de hele film heen en zelfs de mooiboy Zac Afron weet nog een emotionele laag toe te voegen. De meiden worden gespeeld door Anna Kendrick en Aubrey Plaza en met name die laatste zet een sterk, likable personage neer waarmee de vrouw in de film eens niet het ondergeschoven kindje is. Mike and Dave Need Wedding Dates neemt het partyfilm-genre dus een beetje op de hak, terwijl er ook gewoon genoeg alcohol, seks en drama in voorkomt. Een prima keuze om tijdens een filmavondje met half oog te kijken dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>