Sleepy Hollow

Sleepy Hollow

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Sleepy Hollow

Een beetje filmliefhebber moet natuurlijk het werk van Tim Burton zien. Vreemd genoeg zijn wij nooit eerder gestuit op Sleepy Hollow, gebaseerd op het klassieke spookverhaal uit 1820. Ook toen stonden Johnny Depp en componist Danny Elfman aan zijn zij, dit keer aangevuld met Christina Ricci die in 1991 vooral bekend werd met haar minstens zo gothic personage Wednesday in The Addams Family.

The Legend of Sleepy Hollow is een van de beroemde verhalen met een ruiter zonder hoofd. De legende teistert het dorpje Sleepy Hollow, waar verschillende mensen dood en onthoofd zijn gevonden. Detective Ichabod Crane (Depp) wordt naar het gehucht gestuurd om de zaak tot in de puntjes uit te zoeken. In een wereld waarin zuivere wetenschap nog weinig aanzien heeft krijgt Crane met behoorlijk wat weerstand te maken, en het lijkt er steeds meer op dat het bovennatuurlijke wel degelijk een rol speelt.

Inmiddels is Sleepy Hollow een film van 21 jaar oud, en dat merk je in de vrouwonvriendelijke plotjes waar echt heldendom alleen voor mannen is weggelegd. Je merkt ook Burtons oude stijl: spooky en sprookjesachtig, maar met veel bloederige special effects. Deze film is niet geschikt voor kids. De 25-jarige Johnny Depp speelt zijn rol leuk, nog voordat hij een karikatuur van zichzelf werd, en ook Ricci komt sterk uit de hoek. Ook opvallend: er spelen nog twee acteurs mee die later een rol in de Harry Potter films zouden bekleden. Sleepy Hollow is niet zo goed oud geworden, maar het verhaal is nog steeds leuk om te zien en de fantasierijke stijl blijft boeiend.

Eén reactie op “Sleepy Hollow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>