Missing Link

Missing Link

Genres: / /
Plot: /
Sfeer:
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Missing Link

Elke keer als je denkt dat de stop-motion techniek niet beter kan worden, komt er weer een nieuwe productie uit die fantastische beelden heeft. Missing Link is van dezelfde animatiestudio als Kubo and the Two Strings. Die film was fantastisch, dus dat schept verwachtingen. Missing Link is iets minder overweldigend, maar ziet er minstens zo prachtig uit. Dit keer draait het verhaal om een ontdekkingsreiziger uit de tijd dat het Westen op zoek ging naar exotische oorden en diersoorten.

Sir Lionel Frost (met de stem van Hugh Jackman) is het zwarte schaap onder de witte, elitaire ontdekkingsreizigers. Hij heeft reden om aan te nemen dat de yeti of verschrikkelijke sneeuwman echt bestaat, en gaat op zoek. Hij hoeft niet ver te zoeken: de (bos)yeti komt naar hem toe. Niet om gevangen en tentoongesteld te worden, maar voor hulp om zijn familie in het koude noorden te vinden. Hij gaat in op het voorstel en samen met avonturier Adelina Fortnight trekken ze de halve wereld over om de wens van de yeti in vervulling te laten gaan.

Met Hugh Jackman, Zach Galifianakis, Stephen Fry en Matt Lucas zijn er behoorlijke namen verbonden aan deze animatiefilm. Toch krijgt Missing Link geen topscore. De humor is veilig en correct, en het tempo zakt soms een beetje in. De maker schreef ook Paranorman, en daar was de humor juist spot-on. Het verhaal van Missing Link is bovendien voorspelbaar: een klassiek avontuur van een ontdekkingsreiziger. Een pluspuntje is de aandacht voor ‘white history': de geschiedenis is geschreven door blanken en negeert daarmee veel nuances en perspectieven. Dat past erg goed bij deze tijd. Het is een prachtige, kalme animatiefilm geworden waarbij je bij de grote zee- en junglescènes nauwelijks kan bevatten dat het stop-motion is, maar de film blijft dus wel hangen op de oppervlakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>