Wat is dit?

Soms heb je zin in om een film te kijken, maar weet je niet precies waar je moet zoeken. Deze website is zodanig ingericht dat je makkelijk kan filteren op sfeer, genre, of plot, en je kan direct zien of de film geschikt is voor familie of voor een vriendengroep. Hierdoor ontstaan een uniek zoeksysteem waarmee je precies de film kan vinden waar jij vandaag zin in hebt.

Film of the Day is opgericht op 30 januari 2013 door Jim Schulpen en Tessa Dekkers. Hij was destijds een student in Film- en Televisiewetenschappen en zij is inmiddels gepromoveerd op gebied van gezondheidspsychologie. Met deze filmblog willen wij nieuwe bekende films, maar zeker ook oudere onbekende films onder de aandacht brengen.

Waarom zijn onze recensies zo kort? We proberen geen diepe analyse uit te voeren maar juist kort en helder de film te bespreken, zonder spoilers te geven. Ideaal dus om nieuwe films te ontdekken!

Op 13 november 2020 hebben we besloten dat het doek valt voor Film of the Day. Onze database met 541 filmrecensies en diverse artikelen blijft wel online, zodat je nog steeds nieuwe films kan ontdekken.

 

Film of the day – ontdek meer films