pirates-band-of-misfits

The Pirates! Band of Misfits

Genres: / /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
The Pirates! Band of Misfits

Ik heb altijd al een grote bewondering gehad voor stop-motion films; als kind heb ik ook een aantal pogingen gedaan, met Lego in plaats van klei. Wie stop-motion zegt moet ook Aardman zeggen, want dat is hét productiebedrijf als het gaat om het tot leven wekken van kleipoppetjes. Je kan de Britten kennen van de klassieker Wallace & Gromit, maar ook van de film Chicken Run en de rare puberale serie Robot Chicken.

The Pirates! speelt zich af rond 1830 in de Britse wateren. Daar voert The Pirate Captain (dat is echt zijn naam) zijn schip met zijn knuddige bemanning. De jaarlijkse Pirate of the Year award komt eraan en dit jaar wil hij winnen, dus besluit hij een levensgevaarlijke reis te ondernemen om te bewijzen wat hij waard is. Dat is in Londen, waar koningin Victoria heerst en een gruwelijke hekel heeft aan piraten.

De typisch Britse humor die Wallace & Gromit kent vind je ook terug in The Pirates. Ze laten zien dat je ook grappig kan zijn zonder schunnige opmerkingen of leedvermaak: deze film is écht voor alle leeftijden. Zelfs voor de intellectuelen onder ons is het spotten van de verschillende verwijzingen naar historische figuren als Charles Darwin en Queen Victoria een leuke bezigheid. De animatiefilm is ook verrassend modern met brede diversiteit aan personages. Met crossdressing, gekleurde piraten en stoere vrouwen is er aan inclusiviteit geen gebrek. En zoals je verwacht bij Aardman ziet het er fantastisch uit. De ingewikkelde actiescènes zijn indrukwekkend in elkaar gezet en de bewegingen zijn soepel. Voeg daar een mooi moraal over hebzucht aan toe en je hebt een vrolijke animatiefilm die iedereen wel kan waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>