Colour Out of Space

Colour Out of Space

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Colour Out of Space

Toen in 2018 de nieuwe film Mandy uit kwam met Nicolas Cage verheugden we ons op Cage op z’n best: een achtbaan van over-de-top emoties. En dat kregen we. We konden onze lol niet op toen we hoorden dat er nog een absurde scifi-horror is verschenen met de acteur ‘die alles kan’. Colour Out of Space is naar een verhaal van H.P. Lovecraft en wie het werk van de pulp-horror auteur uit de jaren 20 kent weet dat je heel wat bovennatuurlijke fenomenen en vreemde monsters kan verwachten.

Het verhaal speelt zich af in het heden, bij een vijfkoppig gezin dat in een oud, afgelegen huis woont. Pa (Nicolas Cage) is conservatief en nostalgisch, ma (Joely Richardson) is overbezorgd en een workaholic, dochter Lavinia (Madeleine Arthur) is een typische puber die zich bezig houdt met Wicca, zoon Benny (Brendan Meyer) is niet zo snugger en kijkt op naar z’n pa, en ten slotte is de Jack (Julian Hilliard) de onzekere en jongste telg van het stel. Op een nacht worden ze wakker van een paarse gloed buiten, waar ze een soort meteoriet in hun tuin vinden. Vanaf dat moment beginnen de ouders zich vreemd te gedragen. Niet veel nachten later vertoont ook Jack raar gedrag en raakt iedereen het gevoel van tijd kwijt. Het al gespannen gezin staat op het punt om te bezwijken onder de absurde nieuwe situatie waarin ze zich bevinden.

We volgen vooral Lavinia en haar vader die een klassieke vader-puberdochter relatie hebben. De cast is ontzettend goed gedaan, je gelooft zo dat het een echt gezin is. De Zuid-Afrikaanse regisseur Richard Stanley heeft zich de afgelopen twintig jaar verdiept in het occulte en is gefascineerd door H. P. Lovecraft, en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Het verhaal is klassiek Lovecraft maar de uitvoering is knap gemoderniseerd. Bereid je voor op een goede portie body horror, Cage die wederom alle kanten op gaat (al doet hij er in Mandy nog een schepje bovenop), mysterieuze spanning en humor in de overdadige vreemdheid. Colour Out of Space gaat over de onmogelijkheid om iets totaal onbekends te kunnen begrijpen. Daar bovenop ziet de film er ook nog eens prachtig uit. De magenta kleuren leveren fantastische plaatjes op en dienen ook nog eens een doel in het verhaal. Laat Colour Out of Space rustig over je heen komen en je hebt een fantastische trip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>