Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians

Genres: /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
Crazy Rich Asians

Toen Crazy Rich Asians bekend werd maar nog niet in de bioscopen draaide was er nogal wat ophef over de titel. Gelukkig bleken de vooroordelen mee te vallen en verwijst ‘crazy’ niet naar de Aziaten maar naar rijk zijn. Dat hadden we kunnen weten, want de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kevin Kwan. Twee jaar na de première besloten wij ons ook maar eens te wagen aan deze romantische komedie.

Het verhaal begint met de New Yorkse Rachel Chu, een jonge professor die haar zaakje prima op orde heeft. Haar vriend Nick vraagt haar mee naar Singapore voor de bruiloft van zijn beste vriend, waar ze volmondig ja op zegt. Nog voordat ze voet aan land zet komt ze erachter dat Nicks familie enorm veel rijkdom heeft en dat Nick in Singapore een zeer geliefde en aantrekkelijke man is. Maar ze laat zich niet van haar stuk brengen en heeft zin om zijn familie te ontmoeten. De vraag is alleen of dat wederzijds is.

Crazy Rich Asians is een Amerikaanse productie met een volledig Aziatische cast. Die mix tussen culturen wordt in de hele film weerspiegeld. Het speelt zich af in een enorm verwesterlijkt Azië waar Engels praten de norm is, en het sprookje wat hier verteld wordt is heel Amerikaans (liefde overwint alles). Het geheel is allemaal wat klef, maar wel goed gespeeld. Vooral actrice en rapper Akwafina springt eruit als een hyperactieve, impulsieve extrovert. Ze heeft in haar rol als vriendin van Rachel veel improvisatie toegepast en dat werkt goed. Los van de romantiek – want van de humor moet Crazy Rich Asians het niet hebben – kan je je vergapen aan de decadentie van de rijke familie, die uit tientallen leden bestaat. Ze hebben allemaal hun eigen unieke karaktertrekjes wat de romkom wel wat rommelig maakt. Crazy Rich Asians heeft dus een leuk script met goede acteurs, maar blijft in de uitvoering een beetje aan de oppervlakte hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>