The Big Sick

The Big Sick

Genres: /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
The Big Sick

The Big Sick was een van de bioscoophits in de herfst van 2017. Het is vooral de achtergrondinformatie die deze film zo interessant maakt: de hoofdacteur, Kumail Nanjiani, baseerde dit verhaal op zijn eigen leven. Samen met zijn vriendin schreef hij het verhaal en regisseur Michael Showalter ging er mee aan de slag. Wij kennen Kumail vooral van zijn hilarische rol als computerprogrammeur in de serie Silicon Valley, dus we waren wel benieuwd hoe zijn gevoel voor humor samenvalt met serieuze thema’s als ziekte.

Kumail speelt zichzelf als Pakistaanse single stand-up comedian. Zijn humor is een hit and miss maar de studente Emily (die niet zijn echte vriendin is, maar gespeeld wordt door Zoe Kazan) valt als een blok voor hem. Terwijl ze steeds dichter bij elkaar groeien krijgen ze ook met de cultuurverschillen te maken: Emily is een echte Amerikaanse, maar Kumail heeft een conservatieve Pakistaanse familie. Wanneer een onbekende ziekte Emily plotseling treft, is Kumail enigszins gedwongen om met haar ouders kennis te maken.

Zonder al teveel spoilers te vermelden klinkt dit verhaal misschien niet bijster intrigerend. Toch weet The Big Sick, ondanks de verschillende bedrijven waaruit de film is opgebouwd, je de volledige twee uur vast te houden. Er is tijd genomen om personages te ontwikkelen waardoor de nadruk vooral op de dialogen en culturele context komt te liggen. Kumails humor is ontzettend droog en sarcastisch (dat moet je maar net liggen, maar wij houden er wel van) en dat botst in eerste instantie enorm met de ouders van Emily (Ray Romano, van Everybody Loves Raymond, en Holly Hunter) die conservatief Amerikaans zijn. Romano’s personage is overigens ook fantastisch en maakt net als Kumail een mooie ontwikkeling door gedurende het verhaal. De zware thema’s van ziekte en geheimen vind je meer tussen de regels door want eigenlijk is de film best luchtig, wat vooral te danken is aan de kinderlijke grappen en grollen van Kumail. The Big Sick draait dus helemaal niet zo erg om die grote enge ziekte, maar om cultuurverschillen, je open stellen voor anderen en wat mensen doen als ze gedwongen op elkaars lip zitten. Een erg geslaagde intellectuele romkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>