Isn't It Romantic

Isn’t It Romantic

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
Isn’t It Romantic

Soms heb je geen energie om je hoofd erbij te houden en wil je gewoon je brein uitzetten en vermaakt worden. Een romkom is dan een geschikte oplossing, en Isn’t It Romantic zou dat bij uitstek moeten zijn: het is namelijk een romkom die het hele genre op de hak neemt.

Het verhaal begint bij Natalie, een architect die een single leven leidt waarin niemand haar ziet staan. Op werk wordt ze behandeld als koffiemeisje, haar appartement is een rommelhok en in de liefde gebeurt al helemaal niets. Haar starre houding om iets te veranderen komt door haar opvoeding, waarin haar moeder altijd heeft gezegd dat het romantische leven in films niet echt bestaat. Tot ze op een dag wakker wordt en de wereld om haar heen is veranderd in een romantische komedie met schone, kleurrijke straten, vriendelijke en flirty mensen, en behulpzame collega’s. Alles wat ze wilde hebben, of toch niet?

Het plot is niet echt origineel en je zou misschien een afgezaagde Hollywoodproductie met een irritant hoofdpersoon verwachten, maar dat valt reuze mee. Natalie wordt gespeeld door Rebel Wilson (Pitch Perfect) en ze is een heel fijn maar cynisch personage om naar te kijken. Ook haar sidekick Josh is likable en wordt gespeeld door de steeds vaker zichtbare Adam Devine (ooit begonnen in Workaholics, nu (ook) in Pitch Perfect en Modern Family). De regie is in handen van  Todd Strauss-Schulson, die ons al eerder verraste met The Final Girls – waarin je zelfs een overlap in thema kan vinden wat betreft het ‘de wereld is een film’-idee. Isn’t It Romantic laat letterlijk zien wat er mis is met standaard Hollywood-romkoms, maar grijpt die kans ook aan om alle clichés op een rijtje zetten onder mom van ‘als we het genre eerst compleet afzeiken komen we er wel mee weg’. Dat mensen spontaan in zingen uitbarsten is dus geen verrassing (ook gezien de cast van musicalsterren). Isn’t It Romantic heeft niet de meta-laag die The Final Girls heeft, maar is best vermakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>