Hunt for the Wilderpeople

Hunt for the Wilderpeople

Genres: / /
Plot: / /
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
8.5
Hunt for the Wilderpeople

Taika Waititi is een naam die je steeds meer ziet. Wij kwamen voor het eerst met deze Nieuw-Zeelander in aanraking door de hilarische mockumentary What We Do in the Shadows en momenteel is hij veel in het filmnieuws met Jojo Rabbit. Thor: Ragnarok vergeten we snel weer maar Hunt for the Wilderpeople hadden we nog niet gezien. En wat is het jammer dat we die zo lang gemist hebben.

Hec en Bella zijn een ouder koppel dat ver van de bewoonde wereld een rustig leven leidt. Op initiatief van Bella adopteren ze het weeskind Ricky. Het weeshuis waarschuwt nog dat deze jongen een onmogelijke zaak is, maar Bella blijkt gouden handen te hebben en er bloeit zowaar een liefdevolle relatie op. Totdat door omstandigheden (we houden omwille van spoilers nog even geheim welke precies) Ricky en de mopperende Hec op elkaar zijn aangewezen in de weidse bossen van het Nieuw-Zeelandse platteland.

Hunt for the Wilderpeople heeft een heerlijk avontuurlijk sfeertje wat nog het meest doet denken aan een avonturenboek uit de jaren 70, in de mix met Roald Dahl en Wes Anderson. En dat is niet zo gek, want het verhaal is gebaseerd op het boek Wild Pork and Watercress. Taika Waititi heeft daar nog een gortdroog sausje overheen gegoten wat erg grappige interacties en oneliners oplevert. Zo is de baas van het ‘child wellfare’ programma een soort juffrouw Bulstronk uit Mathilda: compleet over de top maar wel hoe kinderen zulke figuren zien. Ricky wordt gespeeld door Julian Dennison, die later ook in Deadpool 2 verscheen, en is een natuurtalentje. Sam Neill als sportief vaderfiguur Hec is ook fantastisch (en dan te bedenken dat hij 67 was tijdens de opnames!). Alsof het scenario, acteerwerk, humor en de prachtige natuur nog niet genoeg zijn ligt er ook nog een krachtige soundtrack onder de film, die deels verwijst naar de Maori. Dat zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland – Waititi is zelf ook half Maori – en dit volk speelt ook een kleine rol in het verhaal. Hunt for the Wilderpeople is sterk in alle opzichten met een kindvriendelijk moraal dat eigenlijk iedereen wel kan waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>