zombieland[1]

Zombieland

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Zombieland

In 1985 verscheen The Day of the Dead in de bioscoopzalen en sindsdien kunnen we wel spreken van een ware zombie-hype. De afgelopen jaren waren Warm Bodies en World War Z de zombieblockbusters, maar in 2009 was het Zombieland dat het bioscooppubliek trok. Ik kwam laatst de dvd tegen en kon hem niet laten liggen.

In een wereld na een grote zombie-outbreak probeert Columbus (Jesse Eisenberg: Now You See Me, 30 Minutes or Less) met zelf opgestelde regels te overleven. Hij ontmoet ‘Tallahassee’ (Woody Harrelson, ook uit Now You See Me) die op Texaanse wijze zijn eigen manier van overleven heeft. Wanneer ze twee op het eerste oog wanhopige zusjes (Emma Stone en Abigail Breslin) tegenkomen valt hun goed voorbereidde plan snel in het water als blijkt dat de meiden liever voor zichzelf kiezen. Het gevolg is een road trip door de staten van Amerika.

Visueel is de film erg te vergelijken met Scott Pilgrim vs. the World: leuke game-achtige animaties worden in scènes verwerkt en lange slow-motion sequences tonen de zombies in al hun schoonheid. Het samenspel tussen Harrelson en Eisenberg is zoals altijd erg goed, al vallen Stone en Breslin een beetje buiten de boot. De bedoeling is duidelijk dat ze worden neergezet als sterke onafhankelijke vrouwen maar uiteindelijk neigt de film toch meer naar het klassieke de-man-op-het-witte-paard heldenverhaal. Mede daardoor is de tweede helft minder sterk dan het begin. De sterke kant van Zombieland is vooral te vinden bij de tegenstelling tussen Columbus en Tallahassee, het op de hak nemen van het zombiegenre, en de mooi geschoten beelden. De scène met Bill Murray als nep-zombie is de kers op de taart. Regisseur Ruben Fleischer zet hiermee een vergelijkbare Canadese sfeer neer zoals in 30 Minutes or Less: cynisch, direct, gewelddadig maar vooral niet te serieus. Ideaal voor met je vrienden, door de hoeveelheid gore en wapens niet voor familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>