The Babysitter

The Babysitter

Genres: /
Plot: / /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
The Babysitter

De leukste horrorfilms zijn degenen die humor gebruiken. Denk aan Zombieland, The Final Girls en Tremors. The Babysitter is ook zo’n film, van een regisseur die je niet snel zou verwachten: McG, die eerder Charlie’s Angels maakte, talloze series heeft geproduceerd en daarvoor muziekclips maakte. Zoals met de meeste horrorkomedies: een Oscar zal het nooit krijgen, maar je kan je er goed mee vermaken.

Cole is een tiener, net aan het begin van zijn pubertijd, die een veilig en gecontroleerd leven leidt. Terwijl zijn vrienden al bezig zijn met vriendinnetjes is Cole goede vrienden met zijn babysitter Bee, die hij al jaren kent. Een sexy meid die oprecht lijkt te genieten van hun vriendschap en haar mentorrol. Een klasgenootje vertelt hem dat babysitters ‘s nachts hun vriendje uitnodigen voor een heimelijke vrijpartij, en daar is Cole toch wel benieuwd naar. Maar in de woonkamer treft hij iets heel anders aan; Bee blijkt een duivelse reden te hebben om zo lief voor hem te zijn.

De personages in The Babysitter zijn stuk voor stuk ongelofelijke stereotypes. Op een goede manier. Deze horrorkomedie zit vol verwijzingen naar oude klassiekers in het horrorgenre en schuwt overmatig gebruik van bloederige effecten niet. Niet zo subtiel dus. The Babysitter is een soort Home Alone, maar met meer gore. Stilistisch is de film ook erg sterk. De montage is experimenteel met gebruik van slow-motion én fast-motion in één shot, point-of-view shots, en geanimeerde teksten over het beeld. Er bruist dus flink wat energie. Regisseur McG maakte voor zijn entree in de filmwereld muziekclips, wat de snelle visuele stijl wel verklaart. Daarmee doet The Babysitter ook denken aan Boyz in the Wood. Samara Weaving speelt de rol van lieve/duivelse babysitter alsof ze het wekelijks doet en ook de jonge Judah Lewis speelt zijn tienerrol heel natuurlijk. Voor de originaliteit moet je The Babysitter niet kijken, al is het wel leuk om een horrorverhaal vanuit het perspectief van een twaalfjarige te zien. De lol zit ‘m vooral in lachen om een naïeve, een sexy babysitter met oneliners en onnodig veel lichamelijk letsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>