Freaks of Nature

Freaks of Nature

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Freaks of Nature

Dvd-cover ziet eruit als slechte jaren 80 horror? Check. De fictieve wereld is een absurde mix van fantasiewezens? Check. Jongeren in de hoofdrol? Check. Deze film past zo goed in ons straatje dat we hem op dvd moesten hebben, nog voordat we hem hadden gekeken. Toch doen we ons best om een objectieve recensie te geven.

In een universum waar mensen, vampieren en zombies vreedzaam samenleven (ja echt, en het wordt niet eens uitgelegd waarom vampieren en zombies bestaan) zoomt Freaks of Nature in op een high school in Dillford. Wanneer een plotselinge alien-invasie het dorpje wakker schudt en de verschillende wezens tegen elkaar op zet, moeten drie leerlingen zien te overleven, ondanks hun verschillen: de bloedzuiger, de halfdode, en de mens.

Je wordt aan het begin direct in het diepe gegooid: hoezo leven deze wezens samen? Wat komen de aliens doen? Vergezeld met gortdroge, verbale humor – wat sterk doet denken aan high school comedies – is de eerste helft van de film echt genieten. Josh Fadem speelt een heerlijke nerdy zombie, Bob Odinkirk (beter bekend als Saul uit Breaking Bad) is een oude hippie en Vanessa Hudgens (uit Spring Breakers) is de token-babe. Hoewel het verloop van het verhaal vrij voorspelbaar is, heeft regisseur Robbie Pickering een originele inslag gevonden in de horrorkomedie. Dat is dan ook de sterkste kant van de film, want in de tweede helft verslapt de spanning en biedt de humor ook niets nieuws meer. Ook de ontknoping is matig, maar eerlijk is eerlijk: deze film kijk je niet voor het verhaal, maar voor de one-liners, herkenbare typetjes, stoner-humor en lekker veel bloed – zonder dat het smerig wordt. Ergens zit er ook een District 9-achtig element in waarbij de frictie tussen de groepen van fictieve wezens metafoor is voor rassenhaat – totdat er een common enemy verschijnt. Dat blijkt nog altijd een prima drijfveer te zijn voor een verhaal, want Freaks of Nature verveelt geen moment. Dus kies je favoriete smaak popcorn uit en plof op de bank met je vrienden. Dubbel lol als daar een Twilight-liefhebber bij zit, want vampierenliefde wordt hier niet bepaald serieus genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>