Knights of Badassdom

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
5.5
Knights of Badassdom

Toen ik wat research ging doen naar de film van vandaag – Knights of Badassdom – kwam ik erachter dat dit project al enige tijd in de stalling staat. In de twee jaar die het duurde om het project op het grote doek te krijgen heeft Knights of Badassdom, net zoals destijds bij Snakes on a Plane, flink wat internethype doen ontstaan. Het is altijd moeilijk om grote verwachtingen te vervullen en dat verklaart misschien de hoeveelheid negatieve reviews die over de film op het web te vinden zijn. Wij kregen hem aangeraden en wisten verder niks van zijn reputatie en keken Knights of Badassdom dus lekker neutraal.

Knights of Badassdom gaat over Joe, die pijnlijk gedumpt wordt door zijn vriendinnetje. In een poging hem op te beuren slepen zijn twee beste vrienden Hung (Peter Dinklage) en Eric (Steve Zahn) hem mee naar een weekendje LARP-en (Live Action Roleplaying). Dit is niet Eric zijn idee van een tof weekend, maar z’n maten weten hem te overtuigen – niet geheel zonder de hulp van de mooie Gwen (Summer Glau). Wanneer hij besluit te blijven moet hij wel nog even geïnitieerd worden. Tovenaar Eric weet hier de perfecte spreuk voor, een uit ‘n oud en mysterieus boek wat hij op Ebay scoorde.

Het verhaal is op zich leuk en de acteurs niet de minste, maar nergens komt Knights of Badassdom echt goed uit de verf. De personages zijn op zijn zachts gezegd oppervlakkig en de special effects zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Dat geeft het geheel wel een campy jaren ‘80 horror sfeertje, vol met onnodige gore en ongeloofwaardige monsters. Helaas oogt Knights of Badassdom verder heel modern, dus komt deze knipoog niet tot zijn recht. De kleine rol van Danny Pudi (uit favoriete serie Community) en het feit dat Knights of Badassdom het wel heel goed zal doen op filmavondjes redt te film van een onvoldoende. Maar zonder een voorliefde voor foute horror, LARP-en of drugsgebruik in films is Knights of Badassdom niet de moeite waard om op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>