Scott-Pilgrim-vs-The-World[1]

Scott Pilgrim vs. the World

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
Scott Pilgrim vs. the World

Uit een recente poll onder onze vrienden bleek dat regisseur Edgar Wright hoog aanzien geniet. Ongetwijfeld terecht en om iedereen te pleasen (en verder te kijken dan het briljante Shaun of the Dead) besloten we Scott Pilgrim vs. the World in huis te halen. Desondanks keken we de film uiteindelijk alleen, en niet met onze vrienden, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Scott Pilgrim (Michael Cera) is een jongen uit Toronto die het niet echt heeft getroffen in het leven (en de liefde). Hij heeft geen baan, een bandje wat maar niet wil doorbreken en een vriendinnetje wat eigenlijk iets te jong voor hem is – ze zit namelijk nog op de middelbare school. Dit verandert zodra hij de geheimzinnige Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) ontmoet. Plotseling krijgt zijn leven kleur en als je iets goeds hebt, willen anderen dat meestal ook. Tijd voor Scott om zich te bewijzen tegen de vorige liefdes van Ramona, de zeven evil exes.

De film is gebaseerd op een comic en dat kun je merken. Shots zitten kunstig in elkaar opdat ze meer op strippagina’s lijken en met zaken zoals kleurcontrast en het toevoegen van tekst is driftig gespeeld om het strip-gehalte nog meer te verhogen. Dit maakt al met al een doordacht beeld waardoor je als kijker alleen maar meer in de absurde sfeer van Scott Pilgrim komt. En dat heb je nodig, want hoewel je de exen als een metafoor zou kunnen zien voor het rugzakje wat elke nieuwe vlam met zich meedraagt, wordt er vrij letterlijk omgesprongen met de gevechten die Scott moet leveren voor de eer van zijn Ramona. Dit zorgt ervoor dat de film iets aan de oppervlakte blijft hangen, alhoewel dat niet perse een minpunt hoeft te zijn. Ondanks het luchtige script weet Cera met zijn serieuze spel toch af en toe de diepte in te duiken. Dat heeft hem tot nu toe sowieso geen windeieren opgeleverd, maar in Scott Pilgrim zie je echt het potentieel van deze jongen – hoe silly het verhaal ook is. Met vrienden is Scott Pilgrim vs. the World sowieso een must-see en ook met je familie is deze film goed te kijken doordat het geweld komisch wordt gebracht en er nergens bloed vloeit. Rest je alleen nog het wachten op nieuw werk van Wright tot september dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>