Yoga Hosers

Yoga Hosers

Genres: /
Plot:
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
3
Yoga Hosers

Ik vind een film niet snel verschrikkelijk slecht. Meestal kan ik de campiness of over de top actie wel waarderen, en zelfs de flauwste komedies hebben zo hun momenten. Van Yoga Hosers verwachtte ik dat het een zombiefilm à Shaun of the Dead of New Kids Nitro zou zijn, maar dat viel flink tegen. Dat is onverwacht, aangezien de film is ontsproten uit het brein van Kevin Smith. Hij maakte die klassiekers als Clerks en Dogma, en in die laatste werd hij ook als acteur bekend met zijn typetje Silent Bob.

Beste vriendinnen Colleen en Colleen zijn twee Canadese ‘yoga hosers’ (slang voor yoga-enthousiastelingen). Ze besteden hun vrije tijd aan (uiteraard) yoga, ze hebben een klein bandje (waarin ze nogal vals zingen – en dat lijkt niet met opzet) en kunnen niet zonder hun telefoon. Op een avond moeten ze werken in de winkel van hun vader, terwijl hun vrienden bij een groot feest zijn. Ze zien een hele saaie avond tegemoet, tot er ineens rare kleine wezens in de vorm van braadworsten opduiken. En die hebben niets goeds in de zin.

Kleine levende braadworsten, gevuld met zuurkool, in Duitse pakjes, die alleen maar willekeurige Duitse woorden roepen. Dat klinkt als een prima uitgangspunt voor een stonerfilm, maar de uitvoering is verschrikkelijk. Timing is key in humor en daarin slaat Yoga Hosers compleet de plank mis. De regie laat te wensen over en de personages zijn onsamenhangend. De visual effects van de braadworsten en wat moet doorgaan voor bloed en zuurkool lijken uit een standaard effectenbibliotheek te zijn gehaald, zonder enige nabewerking. Maar als je eens goed kijkt naar de cast, dan valt al snel iets op: een van de Colleens is de dochter van Kevin Smith, de andere Colleen is Lily-Rose Depp, de dochter van Johnny Depp. Johnny heeft zelf ook een rol – tevens niet z’n beste werk, en de moeder van een van de Colleens is in het echt de vrouw van Smith. Na wat Googlen blijkt dat Johnny Depp en Kevin Smith al lang vrienden zijn. Aha! Ze hebben vast veel lol gehad in het maken van deze film, maar als je een flauwe komedie wilt zien kan je beter gaan kijken naar het werk van Seth Rogen en co.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>