The Knight Before Christmas

The Knight Before Christmas

Genres: /
Plot: / /
Sfeer: / / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
The Knight Before Christmas

Met zo’n titel weet je eigenlijk al dat het geen cultureel hoogstandje gaat worden, maar soms snak je juist naar een film die precies is wat je er van verwacht. The Knight Before Christmas is een nieuwe Netflix Original met Vanessa Hudgens (High School Musical, Spring Breakers) en de nog niet zo bekende Josh Whitehouse, waarin de liefde alles overwint.

Sir Cole is een ridder uit de veertiende eeuw die door een heks naar ons heden wordt gestuurd. Daar loopt hij Brooke tegen het lijf, een single docent die het moeilijk vindt om een leuke relatie te behouden. Aangezien Sir Cole maar weinig begrijpt van onze wereld met nieuwe technologieën en andere regels, laat Brook hem bij haar logeren in de hoop dat deze verwarde man zijn oude geheugen weer terugkrijgt. Dat is natuurlijk vragen om een liefdesverhaal.

Nou ja, in eerste instantie lijkt Brooke vooral in z’n broek te willen. Begrijpelijk, want Cole is ook gewoon een sexy, heldhaftige kerel. Vanessa Hudgens speelt die seksuele lading wel heel lieflijk en een tikje ondeugend, wat het geheel erg schattig maakt. Het acteerwerk van Whitehouse is wat oppervlakkiger, maar wat verwacht je ook van een personage dat niets van de wereld begrijpt. Qua verhaal is The Knight Before Christmas best vermakelijk en romantisch. Er had wel iets meer aandacht gemogen naar de cinematografie. Alles is erg gepolijst met zacht studiolicht en de paar special effects die worden gebruikt zijn niet om aan te zien. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. The Knight Before Christmas is louter feelgood zonder enige frictie en daarmee vooral (slechts?) geschikt voor kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>