A Very Murray Christmas

A Very Murray Christmas

Genres: / /
Plot:
Sfeer: / /
Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
4.5
A Very Murray Christmas

Al sinds 2015 ligt deze korte film op me te wachten, maar elke kerst hebben andere films toch de voorkeur gehad. Maar anno 2018 was het eindelijk zo ver: deze korte kerstfilm met en over Bill Murray werd tussen de gangen van het kerstdiner door aangeslingerd voor wat extra kleffe gezelligheid.

Bill Murray staat er om bekend dat hij zijn acteerwerk echt als werk ziet, en dus alleen maar rollen aanneemt als hij om geld verlegen zit. Blijkbaar heeft de oude rot in ‘t vak een behoorlijk zoete smaak, want een film over zichzelf en vol kerstliederen slaat hij blijkbaar niet af. Hij speelt zichzelf: Bill Murray die live op tv een kerstshow gaat voordragen, maar door een zware sneeuwstorm komt er niemand van zijn gasten opdagen. Stikchagrijnig wil hij de boel afblazen, maar dan vindt hij toch de kerstsfeer in de hotellobby waar de show wordt opgenomen. Samen met hotelmedewerkers, een gestrand bruidspaar en een hoop drank maakt hij er het beste van.

Eigenlijk is A Very Murray Christmas één lange kerstgroet van Amerikaanse celebrities die kerstliedjes zingen. En dan ook op een zo gelikte, Amerikaanse manier mogelijk. Op zich leuk gedaan, maar een uur is echt te lang. Bovendien gebeurt er weinig: er is veel herhaling en de meeste liedjes worden erg statisch voorgedragen. Miley Cyrus en George Clooney laten hun gezichten nog even zien en hun stemmen horen, maar ook die tillen het niveau niet op. Het is opvallend dat de regie is gedaan door Sofia Coppola, een vrouw die een paar ijzersterke titels op haar naam heeft staan (zoals Lost in Translation, ook met Murray). Daar merk je hier weinig meer van, al is het misschien ook die Amerikaanse overdaad aan zoetsappig drama dat het niet goed aansloot bij ons kerstdiner. De volgende keer toch maar een kerstklassieker in de herhaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>