Bovennatuurlijk nv

Bovennatuurlijk nv

Genres: /
Plot: /
Sfeer: / /
Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Bovennatuurlijk nv

Af en toe krijgen we de vraag of we een shortfilm van iemand willen recenseren. Wij helpen nieuwe filmmakers natuurlijk graag een handje, dus daar doen we niet moeilijk over. We kregen nu de vraag van de Vlaamse Thomas Vanbrabant of we zijn korte film Bovennatuurlijk nv wilden kijken.

Zoals veel korte films speelt Bovennatuurlijk nv zich af op één locatie: een café. Daar ontmoeten twee zakenmannen een vader en zijn zoon om een zakelijke transactie face to face rond te maken. De mannen in pak zijn namelijk van een bureau dat superhelden managet en de zoon van de enthousiaste vader heeft net ontdekt dat hij een superkracht heeft. Eigenlijk verloopt het gesprek zoals elk zakelijk gesprek zou verlopen, bijvoorbeeld als je een nieuwe auto wilt. Het zijn slechts de woorden die het geheel een beetje absurd maken.

Toch blijft Bovennatuurlijk nv boeiend. Het is een leuk concept om de wereld van superhelden op zo’n saaie, zakelijke manier te benaderen in de hedendaagse stortvloed van Avengers-vervolgfilms. Het zakelijke gedeelte is soms wat traag waardoor je je al snel afvraagt of er nog iets gaat gebeuren, maar daarin word je niet teleurgesteld – waar we omwille van spoilers natuurlijk niets over zeggen. Bovendien geeft het camerastandpunt waarbij je recht wordt aangekeken het gevoel dat je er dicht bij bent. Het einde van de film geeft nog een extra moraal mee: de harde, meedogenloze manier waarop bedrijven met hun klanten om (kunnen) gaan, in welke business dan ook. Qua cinematografie doet Bovennatuurlijk nv niet onder aan een professionele film, je merkt hoogstens aan de acteertalenten van de zoon en vader dat je hier te maken hebt met een low budgetproductie. Eigenlijk is het wel jammer dat er veel detail is gestoken in de zakelijke bespreking en er relatief weinig aandacht is voor de afronding, het achterliggende idee biedt namelijk genoeg ruimte om er nog veel meer mee te doen. Mocht dit project ooit nog leiden tot een langere speelfilm, dan komt die zeker op onze watchlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>