Zero Charisma

Genres: /
Plot:
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Zero Charisma

Hoewel we niet veel filmfestivals bezoeken (dit staat overigens wel in de planning!) zijn we zeker fan van de typische festival film. Me oriënterend op de verschillende films die worden vertoond op het Imagine festival in Amsterdam viel me Zero Charisma weer op. Deze staat namelijk al even in de watchlist zonder ondertiteling. Wat blijkt, ook op het festival werd deze zonder ondertiteling uitgezonden, dus konden we de hoop op ondertitels wel laten varen. Omdat we Zero Charisma toch graag wilden zien dit keer dus in zijn originele versie: alleen Engels gesproken.

Zero Charisma doet zijn titel eer aan: er wordt een über-nerd gevolgd die helemaal verslaafd is aan zijn eigen variant van Dungeons & Dragons (voor degenen die het niet weten, in D&D speel je een fantasy avontuur na met je vrienden door slechts je verbeelding te gebruiken). Al snel blijkt dat nerd Scott (Sam Eidson) het vooral leuk vindt om de touwtjes in handen te hebben door als een tiran het spel te leiden. Zijn vrienden vinden dit een stuk minder en als hij per toeval een superpopulaire webmaster uitnodigt voor ‘n volgend spel komt de vriendschap tussen de D&D-ers op gespannen voet te staan.

Tja, Zero Charisma is moeilijk te beoordelen. Het zet een typische festival film neer met aparte personages, maar een groot probleem is dat deze personages totaal niet aangenaam zijn. Natuurlijk moet je niet anders verwachten van een film die Zero Charisma heet, maar als het je na een uur als kijker nauwelijks kan schelen wat er terecht komt van het hoofdpersonage heb je een probleem. Het acteerwerk is verder ook nog wat stroef en cliché-matig en ook qua camera gebeurt er weinig indrukwekkends. Doordat zijn originaliteit en korte duur weet Charisma nog wel een voldoende vast te houden, maar tenzij jij en je vrienden zelfinto D&D zijn zou ik hem lekker links laten liggen. Familie hoef je er in ieder geval niet mee lastig te vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>