You’re Next

Genres: /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
You’re Next

Het lijkt wel in de mode om zo origineel mogelijke horror te maken. Twee jaar geleden kwam het verrassende The Cabin in the Woods uit, en vorig jaar zorgde Odd Thomas voor een mooie cross-over met het paranormale. You’re Next kan ook in dit straatje worden toegevoegd, want ondanks dat het lijkt op een simpele slasher movie blijkt de vork heel anders in de steel te zitten.

Een disfunctionele familie komt met enige onderlinge haat bij elkaar samen om het jubileum van de ouders te vieren. Daar worden ze geconfronteerd met een groep mensen in dierenmaskers die niet stopt totdat de familie is uitgemoord, maar de nieuwe vriendin van een van de zoons blijkt beter van zich af te kunnen bijten dan verwacht.

Regisseur Adam Wingard (die ook een stukje uit The ABC’s of Death deed) heeft You’re Next gemaakt binnen het genre mumblegore: horror met een natuurlijke ‘flow’ door veel geïmproviseerd dialoog. Hierdoor krijgt de film een erg natuurlijke manier van acteren wat de film een stuk interessanter maakt dan een simpele slasher. Er wordt leuk gespeeld met verwachtingen over ‘de horrorfilm’ om deze vervolgens te doorbreken. Zonder teveel te spoilen kan er nog gezegd worden dat de motivatie van enkele karakters soms wat ver te zoeken is, maar het is natuurlijk geen thriller. De film blijft hierdoor net wat te oppervlakkig om echt te boeien, en matige special effects maken dit niet beter. Al met al kijkt You’re Next toch lekker weg en is prima geschikt voor een horror-avondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>