Wet Hot American Summer

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
Wet Hot American Summer

Wie regelmatig Netflix kijkt zal het vast niet ontgaan zijn: Wet Hot American Summer, een comedy uit 2001 kreeg dit jaar een remake als serie, grotendeels met dezelfde acteurs. De redenen hiervoor waren onder andere dat heel veel acteurs uit de films inmiddels grote namen zijn binnen de serie wereld en dat Wet Hot American Summer een wareculthit zou zijn, vol met hate it or love it humor. Aangezien je maar een beperkt series tegelijk kunt volgen (nouja, dat is onze ervaring) besloten wij eerst de originele film te kijken voordat Wet Hot American Summer: First Day of Camp te overwegen.

Voor wie het fenomeen niet kent: in Amerika is het vrij normaal (vooral binnen de Joodse gemeenschap) om elk jaar een aantal weken op kamp te gaan. Zo hebben je ouders rust en kan jij je ontplooien als de pre-puber die je wil zijn: populair bij de jongens, begripvol voor ouderen of de ultieme Dungeons & Dragons-nerd. Om dit in goede banen te leiden werken de lokale jongelui als kampbegeleiders die natuurlijk druk bezig zijn met dezelfde zelfontplooiing als hun jongere leerlingen. Het grote einddoel voor iedereen: voor het einde van kamp flink gescoord hebben!

De oplettende kijker spot de grote namen al snel, zo spelen bijvoorbeeld Paul Rudd (Prince Avalanche), Elizabeth Banks (The Hunger Games) en Bradley Cooper (Silver Linings Playbook) allemaal hitsige kampbegeleiders. Naast het celebrity-spotten is er nog genoeg ander leuks in Wet Hot American Summer, mits je je instelt op wat de film eigenlijk is: een zeer sarcastische, satirische comedy. Hoewel ze nog redelijk een verhaal vasthouden (en het dus nergens onbegrijpelijk of saai wordt) wil Wet Hot American Summer wel graag even afdwalen in vreemde scenes die al dan niet echt gebeuren. Wij konden smakelijk om lachen om de over-the-top-heid, maar het moet wel je humor zijn. Over het algemeen durf ik wel te stellen dat als Scary Movie jouw guilty pleasure is je deze ook leuk vindt. Voor een filmavond is Wet Hot American Summer in ieder geval een hilarische keuze en tevens een prima manier om te kijken of je met First Day of Camp een nieuwe serie te pakken hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>