true_romance-feat[1]

True Romance

Genres: /
Plot: /
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
True Romance

De achterkant van de dvd hoes omschrijft deze film als typisch jaren 90: veel kogels, bloed en geweld. Dit klopt helemaal, en ik kan er aan toevoegen dat de foute kleding, kapsels, seksisme en interieur ook goed bijdragen aan die echte 90s look and feel. Oorspronkelijk is deze film de eerste helft van een script, geschreven door Quentin Tarantino. De tweede helft kun je kennen als de film Natural Born Killers. Naast de bekende regisseur pronkt de dvd hoes ook met steracteurs als Christopher Walken, Brad Pitt, Samuel L. Jackson en Gary Oldman. Helaas blijken de laatste drie slechts enkele minuten screen time te hebben, maar dat is te wijten aan het feit dat de meesten pas later echt bekend zijn geworden.

De impulsieve Clarence (Christian Slater) besluit met de callgirl Alabama (Patricia Arquette) te trouwen, en op advies van zijn ‘mentor’ (een hallucinatie van Elvis, want daar is hij groot fan van) vermoordt hij de pooier van Alabama. Hierna neemt hij per ongeluk een koffer met cocaïne mee die eigenlijk voor drugsbaron Vincenzo Coccotti (Walken) bedoeld was. Het gevolg is een kat en muis spel waarbij de vele spelers elkaar regelmatig in de weg zitten – wat natuurlijk eindigt in een groot vuurgevecht. Inmiddels, 20 jaar later, is dit concept vaker uitgevoerd in films en series, maar Tarantino heeft hier toch een meesterwerkje van gemaakt. Op sommige momenten is de spanning om te snijden, zoals bij de ondervraging tussen Walken en Dennis Potter, die Clarence’s vader speelt.

Het zijn vooral de sterke acteerprestaties van de bijrollen en het plot die de film spannend en interessant houden, want de rol van Clarence wordt door Slater niet overtuigend gespeeld. Zoals de dvd hoes al deed vermoeden moet de film het echt van de sfeer hebben, maar dat is niet per se een minpunt. De wijze waarop Tarantino spannende, genante en gewelddadige situaties weet te creëeren is alleen al de moeite waard om deze film te zien. Niet geschikt voor kinderoogjes, maar voor liefhebbers van het Bonny & Clyde genre echt een must see.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>