Seven Psychopaths

Genres: / /
Plot: / /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
8
Seven Psychopaths

Was ik na het zien van Moon licht teleurgesteld in acteur Sam Rockwell, blijkt ie in de film Seven Psychopaths wel een leuke rol neer te kunnen zetten. Totaal verschillende films natuurlijk, maar zo zie je maar dat comedy en drama compleet andere kanten van een acteur naar boven kunnen halen. Verrassend! En niet alleen Rockwell verraste me, Seven Psychopaths zelf bleek een onderhoudende gangster comedy met een interessante twist.

Seven Psychopaths heeft een misleidende tagline en poster op IMDB, waarbij de film veel meer stereotypisch dan waarheid is wordt neergezet. Het gaat namelijk voornamelijk over schrijven, en de reis die Marty (Colin Farrell) maakt als schrijver van zijn screenplay “Seven Psychopaths”. Wanneer zijn inspiratie op begint te raken, besluit zijn overly attached vriend Billy (Sam Rockwell) hem te helpen, zonder dat Marty dit weet.

Het is moeilijk veel over Seven Psychopaths te vertellen zonder onze no spoiler claim te doorbreken. Deze film speelt namelijk op een opvallende manier met clichés en het doorbreken daarvan. De komische timing van alle acteurs is steengoed en de personages hebben diepgang, ondanks de surreële persoonlijkheden. Christopher Walken verdient een speciale vermelding als Hans, de baas van Billy, en is ‘n gek waarvan je wel moet houden. De cinematografie is ook top en vooral de scenes in de buitenlicht zien er helemaal groovy uit. Dankzij het hoge tempo, de verrassende twists en het hilarisch excessieve geweld is Seven Psychopaths een leuke film om te kijken in een grote groep vrienden. Wil je hem met familie kijken, check dan eerst even of zij opgewassen zijn tegen ‘n bit of the old ultraviolent. Voor grafische seks-scenes hoef je niet bang te zijn, want dit is een van de weinige films waarbij de hoofdpersoon eens niet in een romantisch plot verwikkeld is. En de relaties die de rest van de personages hebben zijn alleen maar erg schattig te noemen. Verfrissend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>