The Hunger Games: Catching Fire

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
The Hunger Games: Catching Fire

Ik en volgens mij vele anderen wachtten er al even op, het vervolg op de eerste the Hunger Games verfilming! The Hunger Games: Catching Fire is het tweede verfilmde deel uit de boeken-trilogie van Suzanne Collins. Elk deel schept dan ook verwachtingen die we herkennen van verfilmingen als Lord of the Rings en Harry Potter. Is het verhaal wel duidelijk? Zijn ze dicht genoeg bij het boek gebleven? En vooral, hoe hou je een film spannend als zeker de helft van het publiek de afloop kent en daar zijn eigen voorstelling van heeft? Met ook nog een switch in regisseur na deel één had Catching Fire heel wat waar te maken.

Het verhaal, wat direct begint na het einde van deel één, gaat over Katniss (Jennifer Lawrence) en haar medewinnaar Peeta (Josh Hutcherson), die na het winnen van The Hunger Games op een zegetocht door de twaalf districten gaan. Al snel blijkt dat haar kleine stunt in de finale van The Hunger Games niet iedereen in het goede keelgat is geschoten en heeft ze de machtigste man van Panem op bezoek, president Snow (Donald Sutherland). Samen met haar mentor (Woody Harrelson) moet ze zich nu door onverwachte nieuwe uitdagingen worstelen, terwijl iedereen haar in de gaten houdt.

Het bleek al vrij snel na de eerste Hunger Games film, Jennifer Lawrence is de nieuwe America’s sweetheart. De actrice wordt op handen gedragen vanwege haar authenticiteit en onhandigheid en zet in Catching Fire een sterkere Katniss neer dan in deel één. Maar of alle lofzang terecht is kan eigenlijk pas worden gezegd na deze serie afgelopen is. In de tussentijd is Catching Fire zeker de moeite waard, ook als je de boeken niet hebt gelezen. Het verhaal is prima te volgen (minus wat plotholes) en ziet er erg gelikt uit. De kostuums vallen ook positief op, iets waar lang niet altijd voldoende aandacht aan wordt besteed. Met een groep, zeker op het grote scherm, is dit een prima film om te zien. De thematiek is wat donkerder dan deel één, maar het daadwerkelijk zichtbare geweld valt ondanks dat heel goed mee. Voor de jongsten dus niet geschikt, maar verder wel leuk met familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>