the-boys-from-brazil

The Boys From Brazil

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
The Boys From Brazil

Nou, ons doel om een inhaalslag te maken wat betreft films uit de jaren ’70 lijkt jammerlijk te mislukken. Op deze manier missen we vast een hoop klassiekers, dus laat vooral even je moustache en open hangendeman-blouse klassiekers achter bij de comments. The Boys From Brazil levert in ieder geval bewijs van de goede films die zijn gemaakt in dit decennium, dus dat smaakt naar meer!

In The Boys From Brazil volg je nazi-jager Lieberman (Laurence Oliver) terwijl die een bizar complot ontrafelt rond een groot aantal moorden op oudere mannen. Oorlogsmisdadiger Dr. Mengele (Gregory Peck) blijkt het mastermind achter deze operatie, maar wat hij precies van plan is en wat voor verbanden dit houdt met zijn gruwelijke experimenten in Auschwitz is Lieberman (nog) niet duidelijk.

Deze film draait haast als een detective, waarbij de kijker evenveel weet van het complot als Lieberman, en ook aan de hand van dit hoofdpersonage aan z’n nieuwe informatie komt. Helemaal puur is The Boys From Brazil hierbij niet, want je krijgt ook inkijkjes vanuit Mengele’s kant, die zijn prachtige project (zijn woorden) langzaam in het water ziet vallen. Bijzonder is dat het geen oorlogsfilm is zoals ik ze ken, hoewel de film draait om oorlog en oorlogsmisdaden. Doordat heftige actie geen podium wordt geboden in The Boys From Brazil is de film misschien wat langzamer dan verwacht, maar des te spannender. De acteurs krijgen de ruimte sterke personages neer te zetten (vooral Peck is goed) en het plot komt samen in een spectaculaire finale. Als je vrienden interesse hebben in biologie & ethiek kan ik me voorstellen dat The Boys From Brazil best ‘n interessante discussie zou kunnen opleveren. Met jonge kinderen zou ik hem overslaan, aangezien sommige scenes verrassend intens en bloederig zijn. Dit staaltje fictieve geschiedenis kijken met je (groot)ouders is echter een prima idee. En als laatste tip, wanneer er liefhebbers van ouderwetse filmmuziek in je midden zijn moet je The Boys From Brazil beslist opzetten. Pop werd in deze tijd nog nauwelijks gebruikt, klassieke muziek des te meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>