The Age of Adaline

Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
The Age of Adaline

Hoewel wij vaak thrillers, horrors of drama’s kijken komen puur romantische films wat minder aan bod op filmoftheday.nl. Vandaar dat wij afgelopen week keken naar The Age of Adaline, een op en top romantische film met in de hoofdrollen Gossip Girl’s Blake Lively en Neerlands Trots Michiel Huisman, die behoorlijk aan de weg aan het timmeren is in Hollywood. Hij speelde eerder in series als Game of Thrones en Orphan Black, maar met The Age of Adaline heeft ‘ie zijn eerste hoofdrol te pakken in een feature speelfilm.

Adaline is een prachtige vrouw die aan het begin van de 20ste eeuw op nieuwjaarsnacht geboren wordt en die tot haar 29ste een normaal leven leidt: ze heeft plezier, ontmoet een man en krijgt uiteindelijk een dochter. Totdat ze een auto-ongeluk krijgt wat er voor zorgt dat ze na het ongeluk geen dag ouder wordt (de wetenschap daarachter zal pas in 2035 ontdekt worden). Jarenlang leeft ze alleen, bang dat iemand haar geheim ontdekt totdat ze Ellis ontmoet en eindelijk haar kans ziet om een echt leven te leiden.

Eerder noemde ik The Age of Adaline een puur romantische film, maar natuurlijk is hier ook een fantasy/sci-fi tintje te vinden in dat Adaline bijna een eeuw niet ouder wordt. Ondanks dat dit fantasy-element leuk is wordt hier niet bijzonder veel aandacht aan besteed. Wij waren zelfs van mening dat wanneer The Age of Adaline een serie was geweest, dit ook heel mooi zou werken: de verschillende tijdsperken en levens van Adaline konden dan meer worden uitgelicht dan er in de film ruimte voor is. Voor de liefhebbers van romantiek is dit echter alleen maar goed nieuws: er is dus wel alle tijd om de relatie tussen Adaline en Ellis (en anderen voor hem…) op te bouwen op een natuurlijke manier, zonder veel extreme pieken en dalen. Beiden acteurs zetten hun rol goed neer wat The Age of Adaline een prettige, relaxte film maakt die je prima met je geliefde kan kijken, maar ook geschikt is voor generaties boven je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>