Searching

Searching

Genres: / /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Searching

Na Unfriended besloot regisseur Aneesh Chaganty van zijn debuut ook een film te maken die enkel bestaat uit schermbeelden van computers en smartphones. De eerste keer dat zoiets gedaan wordt is het nog nieuw, dus hoe slim is het om slechts vier jaar later hetzelfde trucje uit te voeren? Het blijkt dat Chaganty wel degelijk wist waar hij mee bezig was, want Searching is best goed in elkaar gezet.

John Cho (die wij vooral kennen van de stonercomedy Harold & Kumar go to White Castle) speelt een overbezorgde alleenstaande vader. Op een dag is zijn dochter ‘s avonds niet thuisgekomen en schakelt hij de politie in. Detective Vick (Debra Messing, Grace uit Will & Grace) is aan de zaak toegewezen en samen gaan ze op zoek naar sporen om het tienermeisje terug te vinden. Daarvoor graaft papa ook in de laptop van zijn dochter.

De film begint met veel emotie en drama – Cho is duidelijk geraakt door de verdwijning van zijn dochter. Hoewel het genre daarna langzaam ombuigt naar een spannende thriller met meerdere onverwachte wendingen, is het soms nog iets te melodramatisch naar onze smaak. Dat zich alles afspeelt op computerschermen is eigenlijk gewoon een leuke gimmick, want het verhaal an sich is best sterk en had ook als een ‘normale’ thriller uitgewerkt kunnen worden. Je hebt nu alleen heel weinig personages, waardoor je wel sterk meevoelt met ze. Ook de detective krijgt diepgang in haar zoektocht – met emotionele rugzak – in de digitale wereld. Het meest verrassende aan deze op het eerste oog gemiddelde film is dat je meerdere keren op een geloofwaardige manier op het verkeerde been wordt gebracht. Tussen de lijnen door gaat Searching dan ook over handelen op basis van te weinig of verstoorde informatie, en welke schade dat kan veroorzaken. Searching steekt er niet bovenuit maar is met zijn lekkere tempo en intieme portrettering een prima thriller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>