6e8dcffee8f97147b92e803345b7a9c9[1]

Plan C

Genres: / /
Plot:
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Plan C

Na een week vakantie besloten we weer wat aandacht aan de Nederlandse filmproductie te geven. Dit is toch altijd een gok, want laten we eerlijk zijn: de meeste Nederlandse films bestaan louter uit slecht acteerwerk en onnodige naaktscènes. Plan C weet met een klein budget en een onbekende regisseur toch een prima comedy-thriller neer te zetten.

Ruben van der Meer, bekend van De Lama’s, speelt Ronald, een pokerverslaafde detective die zich in allerlei corrupte bochten moet wringen om onder zijn schulden uit te komen. Samen met zijn sullige maat (René van ‘t Hof; de broer Kees in Flodder) en een onguur type hebben ze het plan om een illegaal pokertoernooi te overvallen. Zijn Amsterdamse handlangers blijken veel te koppig om zich aan het plan te houden, waardoor Ronald in een steeds ‘lastiger parket’ komt te zitten, naar zijn eigen woorden.

Van der Meer laat zien dat hij meer in huis heeft dan de jolige komiek. Van ‘t Hof blijft in de rol van de sukkelige Kees, niet vernieuwend maar altijd leuk om te zien. Helaas blijft het hierbij qua goede acteerprestaties. Het verhaal is daarentegen goed neergezet, deels te danken aan interessante cameravoering en sfeervol gebruik van licht. Voor een Nederlandse productie springt Plan C eruit, het natuurlijke verloop van gebeurtenissen maakt het een prima wegkijker. Geschikt dus voor zowel vrienden als familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>