Non-Stop

Genres: /
Plot: / /
Sfeer:
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Non-Stop

Soms heb je even zin in een hersenloze actie en dan kom je al snel uit bij actiehelden zoals Liam Neeson, die het nu ontzettend goed doet in de Taken reeks. Dit jaar kwam hij echter ook nog met Non-Stop aanzetten, een gewaagde keus aangezien een vliegtuigkaping het centrale thema is. En daar zijn ze in Amerika sinds 2001 niet meer zo happig op.

Bill Marks (Neeson) is een wat oudere air-Marshall die een trans-Atlantische vlucht bijwoont. In het vliegtuig is het rustig, maar dan krijgt hij sms’jes dat iedere 20 minuten iemand aan boord zal sterven tenzij er 150 miljoen wordt overgemaakt. Marks doet er alles aan om de terrorist te vinden en de passagiers rustig te houden, maar hoe meer hij zijn best doet hoe meer het voor de buitenwereld lijkt dat híj de bad guy is.

Non-Stop mag dan boordevol clichés zitten, de film is simpel maar boeiend. Neeson speelt de Marshall die aan zijn pensioen toe is goed en ook de bijrollen van Julianne Moore en Michelle Dockery zijn prima. Je kunt merken dat 9/11 al een tijdje achter ons ligt, want er zijn veel kleine verwijzingen die de 9/11-paranoia van Amerika op de hak nemen zonder dat het racistisch of pijnlijk wordt. Omdat alles zich afspeelt in het vliegtuig wordt de sfeer steeds beklemmender, en de spanning werkt goed toe naar een spectaculair hoogtepunt. Dat gebeurt niet met enkel geweld, maar juist door de constante onwetendheid van wie de man achter de sms’jes is. Wat dat betreft houdt Non-Stop zich in tussen actie en thriller. Ondanks het voorspelbare einde blijft deze formulefilm je in spanning houden: het is kort maar krachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>