john-cusack-as-ed-in-identity-2003

Identity

Genres: / /
Plot:
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Identity

Dankzij de “More like this” functie van IMDb zijn wij bij deze film uitgekomen waardoor we volledig blanco Identity tegemoet gingen. En wat bleek? Een verrassend leuke ‘afvalrace-thriller’ in het straatje van Mindhunters, Cabin Fever en Saw (maar met een paar liters bloed minder).

Eén voor één worden de hoofdpersonages geïntroduceerd. Door de korte tijdssprongen die gemaakt worden (je moet dus wel even je hoofd erbij houden) wordt je als kijker snel op de hoogte gebracht van de onderlinge relaties. Je leert 10 mensen kennen die tijdens een hevige regenbui stranden in een motel in niemandsland. Zoals bij elke afvalrace-thriller heeft elk personage enkele unieke eigenschappen die vroeg of laat hun lot worden. Er is een ex-agent (John Cusack), een driekoppig gezin (met John C. McGinley, Dr. Cox uit Scrubs!), een gevangene die getransporteerd wordt, de eigenaar van het motel etc. Om de zoveel tijd sterft er iemand en het is de taak aan de levenden om uit te zoeken wie de mol is. Maar dan: een plottwist! We doen niet aan spoilers dus helaas kan hier weinig over gezegd worden. Wij zagen het in ieder geval niet aankomen, op een positieve manier. Het is bijzonder dat de twist niet helemaal aan het eind zit. Soms raakt hierdoor het laatste gedeelte wat langdradig maar deze film gaat daar goed mee om.

Het acteerwerk is soms wat matig, maar omdat het accent van de film op het verhaal ligt is dit niet erg. Bovendien is Identity een soort hommage aan films in dit genre, er wordt af en toe zelfs direct naar verwezen: “Remember that movie where ten strangers went to an island and then they will die one by one? And then it would turn out that they weren’t strangers, that they all had a connection?” Regisseur James Mangold (Walk the Line en Girl, Interrupted) heeft een ietwat uitgemolken genre toch weer nieuw leven in weten te blazen. Omdat het plot duidelijk boven de karakters staat mis je wel wat diepgang. Een ideale film voor een groep, en door het zuinige gebruik van bloed en geweld ook prima te kijken met (oudere) familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>