Movie 43

Movie 43

Genres:
Plot: / /
Sfeer: / / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
5.5
Movie 43

Hoewel het op IMDb geregistreerd staat als een film zou het beter te beoordelen zijn als een bundel shortfilms. Net als bij The ABCs of Death zijn hier verschillende losstaande sketches aan elkaar gekoppeld. De film is ook minstens zo absurd, maar verrassend genoeg bestaat de cast uit grote Hollywood sterren als Richard Gere, Kate Winslet, High Jackman, Gerard Butler, Naomi Watts, en ga zo nog maar even door.
Let wel even op: deze film is in twee versies uitgebracht. De losse fragmenten zijn hetzelfde maar de rode draad is een compleet ander verhaal. Wij keken de alternatieve versie (UK) welke is geregisseerd door Steven Brill (bekend van Little Nicky).

Een paar puberjongens struinen het internet af op zoek naar het gevaarlijkste filmpje ooit, genaamd Movie 43. In hun zoektocht komen ze allerlei rare fragmenten tegen welke wij als kijker direct te zien krijgen. Dit varieert van een blind date met wel een heel vreemde ‘catch’ tot een uit de hand gelopen truth or dare, van superhelden die speeddaten tot agressieve kabouters. Sommige sketches zijn wat vulgair en banaal, maar om bekende sterren dit te zien spelen maakt het geheel tot een satire van Hollywood. Bij sommige fragmenten hebben wij toch wel moeten lachen.

Het is een leuk concept – jammer dat er geen achtergrondinformatie te vinden is over hoe dit project tot stand is gekomen – maar de absurditeit is af en toe wat geforceerd. Daarnaast zijn de sketches te willekeurig; er lijkt geen enkele link te zijn in tegenstelling tot The ABCs of Death. En waar daar creativiteit een belangrijke rol speelt is Movie 43 net als elke andere gemiddelde Hollywood film. Deze vreemde compilatie van shortfilms krijgt een 5,5 omdat het als film niet geslaagd is, maar de losse fragmenten nog best aardig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>