Guardians of the Galaxy

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Guardians of the Galaxy

In de zomer van 2014 was er een blockbuster die je gezien moest hebben en dat was Guardians of the Galaxy. Wij hadden pas recent de kans om de film vol (anti)helden te kijken maar hopelijk zijn er onder onze lezers nog meer die Marvel-verfilmingen niet op de voet volgen. Helaas kunnen we al verklappen dat je als geen fan bent van het superhelden-genre je niet veel zult missen aan Guardians of the Galaxy.

Ver weg van aarde wordt bandiet Peter (Chris Pratt) gevraagd om een mysterieuze Orb te stelen. Echter, wanneer zijn inkoper vervolgens zaken met hem weigert te doen omdat tiran Ronan ook iets met de Orb te maken lijkt te hebben weet Peter dat hij iets heel bijzonders bezit. Helaas wordt de Orb gestolen door de mooie Gamora (Zoe Saldana) en wordt Peter lastiggevallen door het wasbeer en boom duo Rocket (Bradley Cooper) en Groot (Vin Diesel). Een speling van het lot zorgt er plots voor dat ze allemaal in de bak terecht komen, dus om de Orb veilig te stellen en Ronan te verslaan moeten de Guardians samenwerken, hoe moeilijk dat ook lijkt.

Guardians of the Galaxy komt zelfbewust over en heeft waarschijnlijk veel prachtige referenties naar Marvel en het genre, maar deze missen wij vaak als leek zijnde. Nu hoef je natuurlijk niet per se strips te lezen om een film te waarderen, deze kan bijvoorbeeld ook vermakelijk zijn om de actiescènes. Die zijn in Guardians of the Galaxy best goed, maar worden jammer genoeg ondergesneeuwd door het complexe plot. Ik weet niet of wij nou zo slecht verhaallijnen kunnen volgen, maar van de Orb, de slechteriken, de helden en hun wereld kregen wij niet echt hoogte. Als dan ook de parodie die Guardians of the Galaxy vooral in het begin nog heeft omslaat in flauwe slapstick blijft er daardoor weinig over om naar te kijken. Dus helaas, wat ons betreft is Guardians of the Galaxy het label must-watch niet waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>