Good Boys

Good Boys

Genres: /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Good Boys

Films voor volwassenen met kinderen in de hoofdrol: het lijkt de afgelopen jaren een trend. Na Stranger Things dachten schrijvers van The Office Gene Stupnitsky en Lee Eisenberg hetzelfde en namen Seth Rogen in de arm als producer voor Good Boys. Waar coming of age films voor pubers en adolescenten draaien om rijk worden, je maagdelijkheid verliezen of je eerste kind krijgen, is het doel in deze komedie om voor het eerst met een meisje te kussen.

Max, Lucas en Thor zijn de sukkels van de klas, maar de populaire jongen Atticus ziet wel wat in Max en nodigt hen uit voor een kusjesfeest bij hem thuis. De jongens zijn natuurlijk enthousiast, maar ze hebben geen idee hoe ze moeten zoenen. Ze besluiten ter inspiratie de dure drone van Max’ vader in te zetten om het oudere buurmeisje te bespioneren met haar vriend. Als zij en een vriendin de drone in de gaten krijgen halen ze ‘m neer, wat het begin is van een wilde dag waarin ze probleem na probleem moeten oplossen.

In eerste instantie lijken de kinderen zich te gedragen als de gemiddelde Amerikaanse mannelijke puber: schelden, drang om zich te bewijzen en achter de meiden aan. Maar verrassend genoeg krijgen ze steeds meer diepgang en blijken het ook gewoon tieners te zijn met overslaande stemmetjes, naïviteit, verwarrende hormonen en opkijken tegen je ouders. Die mix zorgt ervoor dat Good Boys meer is dan de zoveelste bro movie en volwassenen laat terugkijken naar hun verwarrende tienertijd. Een beetje wat South Park ook doet, maar dan zonder politiek satire. Niet elke (banale) grap landt, maar ik moest regelmatig hardop lachen. Zowel de kids als de oudere personages spelen heel natuurlijk. Vooral Lily (Midori Francis) die perfect een twintiger neerzet die niets moet hebben van tiener(broertje)s. Het tempo van dit avontuur ligt lekker hoog met een poppy soundtrack en doet met vlagen ook wel denken aan Harold & Kumar Go to White Castle. Good Boys lijkt in eerste instantie dus makkelijk scoren, maar zit best aardig in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>