Game Night

Game Night

Genres: / /
Plot: /
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Game Night

De laatste tijd hebben we de smaak van bordspellen weer te pakken. Ouderwets aan tafel, een pot thee en versgebakken koekjes, en de tijd vliegt. Wat dat betreft kunnen we ons wel identificeren met de hoofdpersonen uit Game Night, hoewel hun avond iets spannender verloopt dan een regulier bordspelletje.

Max (Jason Bateman) en Annie (Rachel McAdams, uit Mean Girls) zijn een gelukkig getrouwd en kinderloos stel. Regelmatig organiseren ze een spelletjesavond met hun beste vrienden en deze keer doet de broer van Max mee, een dubieus persoon die het ultieme spel heeft opgezet: een soort levensechte vorm van Cluedo. All fun and games totdat een in scène gezette ontvoering niet helemaal in scène gezet blijkt te zijn.

Afgaande op de dvd-cover zou je een doorsnee Amerikaanse komedie verwachten, maar Game Night weet te verrassen. Al moet de film eerst even op gang komen zodat er tijd is om de personages te introduceren. Zoals hun vreemde buurman, een erg leuke rol van Jesse Plemons (ook wel Meth Damon genoemd vanwege zijn rol in Breaking Bad en zijn gelijkenis met Matt Damon). Soms blijft de nadruk net te lang liggen op een flauwe slapstick, maar wanneer de actie begint zit de sfeer er goed in met scherpere, absurdere grappen en een leuke chemie tussen personages. Niet alleen tussen Max en Annie die heel lief voor elkaar zijn, maar ook tussen hun vrienden. Dat levert veel herkenbare situaties op als je zelf een kinderloze nerd van eind twintig bent en Game Night lijkt dan ook gericht te zijn op deze doelgroep; ideaal voor een filmavondje. De opvallende strakke techno-achtige filmmuziek is ook het vermelden waard. Dus denk je nou ook: de laatste tijd verschijnen er geen originele, gewoon goede komedies meer? Geef dan Game Night eens een kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>