Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Genres: /
Plot: / /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Dit jaar zouden wij naar het Eurovisie Songfestival gaan in Rotterdam. Natuurlijk heerst er nét het jaar dat de wereldberoemde zangwedstrijd in Nederland is een pandemie, dus moeten we nog een jaar wachten. Will Ferrell zal ook wel gebaald hebben, want hij blijkt een enorme fan van het Eurovision Song Contest (wie had dat gedacht?). Hij creëerde een fictief verhaal over de IJslandse muzikant Lars die al heel zijn leven met het Songfestival mee wilt doen, en door toevallige omstandigheden die kans daadwerkelijk krijgt.

Aan zijn zij staat Sigrit (Rachel McAdams), een goede vriendin die hij al sinds zijn jeugd kent en zijn droom volledig steunt. Samen vormen ze het duo Fire Saga, dat niet verder komt dan telkens hetzelfde aangevraagde nummer in de lokale kroeg spelen. De commissie in IJsland (met onder andere Mikael Persbrandt, uit de serie Sex Education) stelt een poule samen van mogelijke inzendingen, met als willekeurige toevoeging Fire Saga. Door een freak accident lijkt het erop dat IJsland niet anders kan dan Fire Saga naar het Songfestival te sturen, waardoor Lars de kans van zijn leven krijgt. Maar eenmaal in het wereldje van wereldberoemde artiesten, met onder andere de charmante Russische Alexander (Dan Stevens) en sexy Griekse Mita (Melissanthi Mahut, die ook de stem inspreekt van Kassandra in de game Assassin’s Creed Odyssey).

Toegegeven, mijn eerste gedachte bij Will Ferrell is meestal: daar heb je weer zo’n flauwe B-komedie (behalve Stranger Than Fiction dan). Maar The Story of Fire Saga is verrassend leuk, laat het Eurovisie Songfestival in z’n waarde en Ferrell durft hier een gevoeligere kant te laten zien – wellicht omdat hij dus zelf überfan is. Sterker nog, als er iets belachelijk wordt gemaakt dan zijn het de Verenigde Staten. De verbintenis en hype die het festival met zich meebrengt en het hele gay-sfeertje eromheen komen goed over. De film zit ook tjokvol liedjes, die serieus best leuk zijn. Met ruim twee uur is The Story of Fire Saga wat aan de lange kant, al raak je niet snel verveeld door de grote internationale cast en bekende Eurovisie-sterren. Rachel McAdams speelt een sterk en lief personage, al is de kijk op wat romantiek inhoudt wel erg Amerikaans. Natuurlijk is deze film niet zo interessant als je weinig met het Songfestival hebt, maar binnen dat kader: chapeau voor Ferrell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>