children-of-men[1]

Children of Men

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Children of Men

Deze film zou echt goed moeten zijn, maar mij viel het toch een beetje tegen. Er worden allerlei sociale problemen behandeld – zoals machtsverschil, discriminatie en religie – waardoor de moraal er wel erg dik op ligt. Wat mij betreft was het beter geweest als een aantal elementen minder sterk naar voren komen, maar desondanks is de film zeker niet slecht.

In 2027 zijn alle vrouwen onvruchtbaar geworden (waarom dit is blijft onbekend) en de hele wereld, behalve Londen, ligt overhoop. De activist Theo (Clive Owen) ontmoet een jonge donkere vrouw die zwanger blijkt te zijn; het is Theo’s taak haar veilig naar The Human Project te brengen waar ze hopelijk veilig zal zijn. Gelukkig krijgt de depressieve en drankverslaafde activist hulp van onder andere zijn ex-vrouw en een oude hippie-vriend (Michael Caine, die de rol overigens overtuigend speelt).

Ook Owen speelt zijn rol goed, maar de meeste bijrollen zijn matig. Er wordt veel gebruik gemaakt van lange shots, wat mooie opnames oplevert in bijvoorbeeld een stadscentrum waar het leger een inval doet; het is dan net een game. De film voelt qua sfeer sowieso erg aan als een survivaltocht, waarbij de hoofdpersonen telkens opnieuw voor een benauwde situatie komen te staan. Als kijker zit je dus echt in de film, mede door de opvallende cameravoering. Esthetisch gezien verdient de film zijn reputatie net, maar inhoudelijk is het te veel en soms te obviousmoralistisch. Als boek werkt dit verhaal waarschijnlijk beter, maar ik ben benieuwd hoe regisseur Alfonso Cuarón’s nieuwe film Gravity (draait nu in de bioscoop) uitpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>