A Perfect Getaway

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
A Perfect Getaway

Vorige week was A Perfect Getaway op de buis te zien, een 5 jaar oude avonturenfilm van schrijver/regisseur David Twohy. Wie? De man achter The Chronicles of Riddick, dat vreemd genoeg een totaal ander genre is. Wij hadden niets te doen en besloten deze film, inclusief veel te veel reclameblokken, maar eens op televisie te zien.

In dit avontuur staat enerzijds het pasgetrouwde stel Cliff en Cydney centraal (Steve Zahn en Milla Jovovich) dat op een eiland in Hawaii de huwelijksreis viert. Anderzijds is op dat eiland nog een ander stel aanwezig (Timothy Olyphant en Kiele Sanchez) waarvan de motieven onduidelijk zijn. Wanneer stel #1 te horen krijgt dat er psychopaten rondlopen die koppeltjes opsporen en vermoorden vertrouwen ze het andere stel niet meer, maar stel #2 heeft precies hetzelfde gevoel. Het gevolg is een vreemd contact tussen beide koppels terwijl ze proberen van hun vakantie te genieten, maar wel op hun hoede zijn: wie is de schuldige? En wanneer slaan ze toe?

Op zich is dat een leuk uitgangspunt voor een avonturenfilm, en het pakt ook aardig uit. De spanning is echter soms ver te zoeken door trage dialogen en veel gezwam, maar door een aantal mooie plottwists weet de film wel te boeien. Naarmate het eind nadert wordt de avonturenfilm toch een heuse thriller. Dat A Perfect Getaway niet eindigt als zoveelste B-avonturenfilm is uiteindelijk vooral te danken aan het acteerwerk van Zahn, Olyphant, en de mooie Jovovich. Toch ben ik blij deze op tv gezien te hebben (ondanks de reclames) en er geen DVD van heb gekocht, want het is een echte filler. Kortom: een vermakelijke avonturenfilm met psychologische thriller elementen, waarbij het niet erg is om even weg te sukkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>