Hunger Games Mockingjay part 2

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Genres: /
Plot: /
Sfeer: /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
5
The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Vorige week keken we deel 1, nu sluiten we de serie af met het laatste deel. Mockingjay part 1 was een filler movie, dus we verwachtten iets meer actie en afronding in dit laatste deel. Acteur Philip Seymour Hoffman overleed tijdens de productie van dit deel, en dan is het altijd interessant om te zien hoe de makers dat hebben opgelost. Want zijn personage, de rechterhand van de leider van de rebellen, speelt nog een belangrijke rol.

Deel twee pakt de draad precies op waar deel één eindigde: haar oude liefde Peeta is weggehaald uit het Capitol, maar gehersenspoeld opdat hij Katniss wil vermoorden. Aangezien hij en Katniss een geweldig PR-duo vormen in de ogen van rebellenleider Alma Coin, staat ze erop dat hij aansluit bij het team dat uiteindelijk samen met het rebellenleger het Capitol zal bestormen en een eind moet maken aan de tirannie van president Snow. Maar eigenwijze Katniss is het niet altijd eens met Coin en trekt – zoals we inmiddels wel van haar gewend zijn – haar eigen plan.

Ook dit laatste deel staat dus in het teken van de PR-machine van de rebellen. Hier en daar is wel wat actie in geschreven, maar een groot deel van de film bestaat uit sluipende spionnenacties en het zoeken naar de juiste camerapunten voor een krachtig propagandabeeld. Ze doen een kleine throwback naar het eerste deel met boobytraps die de game makers hebben ontworpen, maar de schaal waarop dit in korte tijd is neergezet is nogal een gat in het plot. Sowieso brengt de film de plotgaten, die in het boek ook al aanwezig waren, alleen maar groter in beeld dan nodig. Het wegvallen van Philip Seymour Hoffman is wel creatief opgelost: in plaats van hem te laten spreken, wordt er een brief bezorgd. En in een aantal shots staat hij bedenkelijk voor zich uit te kijken – wat overduidelijk nabewerking van oude beelden is. Het was voor ons wel gek om de acteur van Peeta, Josh Hutcherson, in deze rol te zien, want tegelijkertijd kijken we de komedieserie Future Man waar hij een compleet ander personage speelt. Al met al is de finale van The Hunger Games een tegenvaller, die de eindjes rommelig aan elkaar knoopt en het einde rooskleuriger neerzet dan het oorspronkelijk bedoeld was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>