Road House

Road House

Genres:
Plot: / /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
Road House

Wij kijken eigenlijk nooit meer televisiefilms, maar toen we de aankondiging van Road House zagen waren we toch snel om. Ik had er nog nooit van gehoord en ken alleen de Family Guy persiflage. We verwachtten een op-en-top jaren 80 film, en dat kregen we. Met niemand minder dan Patrick Swayze.

Het leven van Dalton (Swayze) is eenzaam en eenvoudig. Als uitsmijter verdient hij een aardig zakcentje, want ondanks onbeleefde bezoekers blijft hij altijd rustig en weet hij de sfeer goed te houden. Wanneer hij bij een nieuwe tent aan het werk gaat (de meest gore, gewelddadige tent uit de jaren 80 die je maar kan bedenken) krijgt hij aan de stok met Brad Wesley, de rijke stinkerd van het dorp die iedereen in z’n macht houdt. Al vechtend weet Dalton de club steeds veiliger te maken, maar zijn strijd tegen Wesley wordt steeds persoonlijker.

Aan alles merk je dat Road House een echte date-movie was. Voor de mannen wordt er geknokt, klinkt er ruige gitaarmuziek en zijn er heel wat blote borsten om naar te kijken. Voor de vrouwen zijn er gespierde kerels en zelfs een vleugje romantiek – want Dalton weet makkelijk de vrouwen in bed te krijgen. Qua sfeer is Road House dus eigenlijk een campy mix tussen Dirty Dancing en een klassieke Western. Voor ieder wat wils dus, mits je niet te kritisch bent. Er is ook nog een gladde rol voor Sam Elliot weggelegd: de mysterieuze maar oh zo coole leermeester van Dalton. Anno nu moet je deze actiethriller vooral ironisch bekijken want de vele clichés maken de personages flinterdun – ondanks dat de film verder gaat dan de meeste vechtfilms uit dezelfde tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>