now-you-see-me-2-teaser-trailer-51

Now You See Me 2

Genres: / /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Now You See Me 2

Toen deel 1 in de bioscoop draaide waren wij – als goochelliefhebbers – erg enthousiast. Now You See Me was dan ook een redelijk vernieuwende film die het saaie imago van illusionisten wist op te krikken naar bad-ass actiehelden met een nerdy randje. Dat een deel 2 dat niet kan overtreffen weet je op voorhand, maar toch heeft Now You See Me 2 genoeg trucjes op zak om je een avond te vermaken.

Wederom staan de vier horsemen centraal, met elk hun eigen specialiteit zoals hypnose of vingervlugheid. Daarbij is Isla Fisher ingewisseld voor Lizzy Caplan, een gewaagde gok omdat Caplan een veel rommeliger en oppervlakkiger karakter speelt. De illusionisten/criminelen worden opnieuw gecontacteerd door The Eye, een onbekend meesterbrein dat hen inschakelt om een groot tech-bedrijf te ontmaskeren van oneerlijke, schimmige praktijken. Maar hun overname van de show wordt plotseling verstoord door iemand anders en voordat ze het weten zijn ze aan de andere kant van de wereld beland. Daar ontmoeten ze iemand (niemand minder dan Daniel Radcliffe a.k.a. Harry Potter) die hen dwingt om een moeilijke roof uit te voeren.

Je merkt het misschien al: het tweede deel sluit bijna naadloos aan op het eerste. Dat is soms best lastig, want na drie jaar weet je niet goed meer welke rol Morgan Freeman ook alweer had, en wat nieuwe informatie is en wat je al had kunnen weten. Het verhaal is dan ook onnodig ingewikkeld en mysterieus, vooral aan het einde. De film is ook al leuk om zijn Oceans Eleven-achtige actie, trucs en vingervlugheid en een ingewikkeld verhaal verstoort de balans alleen maar. Dit deel is gek genoeg wel een stuk luchtiger dan het eerste deel, dat te danken is aan Caplan die regelmatig strooit met flauwe opmerkingen. Die zijn meestal seksistisch getint maar niet cliché, dat is dan weer een pluspuntje. Radcliffe speelt weer het vervelende narcistische pubertje dat we al vaker hebben gezien en de andere acteurs zijn verder geen steek veranderd – op het korte haar van Jesse Eisenberg na dan. Now You See Me 2 is leuk als je het eerste deel hebt gezien en biedt nog meer actie en trucs, maar heeft inhoudelijk gezien geen dubbele bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>