Men-in-Black-3_0[1]

Men in Black 3

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Men in Black 3

Wat doe je als je een avondje bij vrienden gaat hangen? Juist, drinken en flauwe comedy’s kijken. En daar is Men in Black 3 zeer geschikt voor; nostalgisch door de eerste twee films (deel 1 is al 15 jaar oud!) en extra leuk met cartooneske aliens en puns die alle kanten op worden geslingerd.

De bekende Agent J (Will Smith) is nog altijd in het geheim aliens aan het bestrijden met zijn partner Agent K (Tommy Lee Jones). Plots duikt Boris The Animal op (Jemaine Clement), de aartsvijand van Agent K. Hij verdraait de tijd waardoor Agent K 40 jaar geleden al gedood is. Het is de taak van Agent J om terug te gaan naar 1969 en Boris tegen te houden. Dit gaat natuurlijk hand in hand met de droge humor tussen Smith en Jones en vaak absurde aliens, maar desondanks blijft er ruimte voor spanning.

Will Smith is gelukkig niet veranderd in zijn rol als Agent J en speelt nog altijd even nonchalant en hyper. Jones is inmiddels duidelijk een jaartje ouder geworden, maar omdat hij al een cynische oude lul speelt is het moeilijk deze rol te verzwakken. De jonge versie van Agent K wordt niet gespeeld door Jones maar door Josh Brolin, bekend van No Country For Old Men. Het is altijd een risico om een andere acteur te kiezen als jonge versie (zoals in Looper is gedaan met Willis en Gordon-Levitt) maar in dit geval is het goed uitgepakt: Brolin lijkt inderdaad op een jonge Jones. De special effects zijn verder prima voor een sci-fi: niet te overdreven maar waar het nodig is zijn wat extra visuele en auditieve elementen toegevoegd. Wat mij betreft hadden er wel iets meer aliens in gekund vergeleken met de vorige Men in Black films. Over het algemeen een prima film, maar natuurlijk niet erg diepgaand. Uitstekend voor een groep vrienden met een biertje erbij, of voor familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>