La-Dolce-Vita[1]

La Dolce Vita

Genres: /
Plot: /
Sfeer: / /
Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
La Dolce Vita

Afgelopen week zouden wij de exhibitie rond Fellini in het Eye museum bezoeken en om ons daarop voor te bereiden was het essentieel een film van de Italiaanse regisseur ook daadwerkelijk gezien te hebben. Vandaar dat tijdens een grijze namiddag het dik twee-en-half uur durende epos La Dolce Vita werd opgezet, waarin Fellini het zoete leven van deupperclass gedurende de jaren ’50 in Rome te kijk zet.

La Dolce Vita kenmerkt zich door een vrij episodische stijl, waarin je de dag (en nacht!) besteding van pulpjournalist Marcello (Marcello Mastroianni) volgt in losstaande bedrijven. Marcello, het alterego van Fellini op het witte doek, proeft in het begin onschuldig van de feesten en mooie vrouwen. Het zal niemand echter verbazen dat hij langzaamaan afglijdt in de schijnwereld vol glitter en glamour.

Marcello’s gekronkel in de betere sociale kringen is in een kenmerkende, zwart-witte stijl vastgelegd, waarbij er bijzonder veel aandacht is besteed aan het neerzetten van de juiste sfeer. De Oscar voor kostuums die La Dolce Vita heeft mogen ontvangen is hierin meer dan terecht. Het acteerwerk is verder prima, maar niet uitmuntend. Soms heb je tijdens het kijken geen flauw idee waarvoor een bepaalde scene of dialoog dient, maar na het einde van La Dolce Vita zou ik toch nergens willen knippen. Wanneer je (of je vrienden for that matter) absoluut niets met lange, op het eerste oog nikszeggende scenes hebt, is La Dolce Vita niks voor jou. Wanneer je je echter wilt wagen aan een cultklassieker en je hebt een vrije middag, dan is La Dolce Vita een klein kunstwerkje wat je meerdere malen kunt zien zonder je te vervelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>