what-s-your-number01[1]

What’s Your Number?

Genres:
Plot:
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
What’s Your Number?

Naast actie is het genre romantische komedie een overlooked staaltje cinema op deze blog. Dit weekend was ik ziek en aan de bedbank gekluisterd, dus alle tijd om wat simpele films weg te kijken. What’s Your Number was er daar een van, met in de hoofdrol de door ons geliefde Anna Faris. Tijdens mijn bedrust vond ik What’s Your Number best aardig, maar of je deze film ook kan opzetten zonder een gekmakende koorts blijft natuurlijk wel de vraag.

Goed, Anna Faris is in What’s Your Number Ally Darling, een dame die nogal inzit over het aantal mannen waarmee zij naar bed is geweest. Omdat ze leest dat vrouwen met meer dan twintig bedpartners ‘n grotere kans hebben om alleen te eindigen besluit ze haar aantal lovers op twintig te houden. Aangezien haar zus trouwt met een vervelende ex die plots leuk blijkt te zijn gaat Ally met haar speurneus buurman Colin (Chris Evans) op zoek naar d’r eigen exen, in de hoop dat die ook een beetje fijn zijn opgedroogd.

Helaas is What’s Your Number, ondanks het plot over sexytimes, nogal braaf. Faris is het best in vorm wanneer ze flink grof gebekt en gespeeld onnozel door een film heen kan walsen, maar What’s Your Number zoekt een rare scheidslijn tussen gedurfd en superpreuts op. De flinke dubbele standaard (een vrouw met meerdere partners is een slet, een man een held) die praktisch de leidraad vormt van deze film maakt het er niet veel beter op. Toch moet je af en toe lachen om bijvoorbeeld de bijrol van Community-acteur Joel McHale en zal het feelgood einde je met een suikerzoet gevoel achterlaten. Met vriendinnen en veel wijn kun je What’s Your Number nog wel opzetten, met familie of in je eentje (tenzij koortsig) zou ik hem lekker achterwege laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>