InsideOut54aef6a6e091f.0[1]

Inside Out

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
Inside Out

Ja, een nieuwe Disney Pixar animatie! Elke keer wanneer er een nieuwe grote animatie uitkomt sta ik weer te springen om hem te zien. Voor Inside Out waren we al helemaal lekker gemaakt, aangezien de trailer wel bij elke bioscoopfilm die we zagen leek te zitten. Daarnaast is de schrijver ook nog de bedenker van grote hits Up en Monsters Inc. en heeft de film een groot psychologie-thema, waarbij de karakters de emoties van de mens moeten voorstellen. Dat klonk als een match made in heaven, maar toch viel hij me een pietsje tegen. Lees hier waarom!

Het pre-puber meisje Riley heeft het maar druk in haar hoofd – daar leven namelijk haar vijf emoties: Joy (Amy Poehler), Sadness, Fear, Anger en Disgust. Vooral Joy houdt het leven van Riley onder controle en zorgt ervoor dat elke ervaring wordt opgeslagen als een positieve herinnering. Soms zorgt Sadness voor problemen, maar over het algemeen gaat het prima met Riley’s leventje, totdat ze verhuist naar San Francisco en Joy en Sadness worden opgezogen in haar onderbewuste waar ze maar weinig controle kunnen uitoefenen op Riley’s losgeslagen gedrag.

Qua stemacteurs is Inside Out spot-on, ik kon niemand beter dan Phyllis Smith verzinnen voor de zeurderige Sadness en het feit dat de halve cast elkaar al kent van de Office zorgt voor een leuke dynamiek. Ook de manier waarop ze bekende psychologische termen – drijfveren, emoties, het onderbewuste – hebben weten vorm te geven voor kinderen is fantastisch. Het grote minpunt is voor mij de focus in het verhaal, er wordt geswitcht tussen Riley en haar emoties zonder echte diepgang aan een van beiden te geven. Hierdoor zat ik tijdens beide verhalen te hopen om weer terug te schakelen naar de ander  om vervolgens weer verveeld te worden wanneer dat was gebeurd. Verwacht van Inside Out dus niet de emotionele lading van bijvoorbeeld een film als Up, die prima als volwassene alleen bekeken kon worden. Mijn advies: kijk Inside Out vooral met jongere kinderen die er zeker aanstekelijk plezier aan zullen beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>