Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Hotel Transylvania 2

Drie jaar na het succes van Hotel Transylvania vond het team van Adam Sandler het tijd voor een deel 2. Omdat we het eerste deel best vermakelijk vonden, mede door het stemwerk van onder andere Steve Buscemi en Andy Samberg, durfden we de gok te wagen om ook Hotel Transylvania 2 te kijken. Maar weet dit deel nog iets wist toe te voegen op het origineel?

Nee, helaas, Hotel Transylvania 2 doet de gimmicks uit deel 1 nog slechts dunnetjes over. Opnieuw worden we verrast met monsters die eigenlijk niet zo veel verschillen van de mens. Zo is dochter Mavis (Selena Gomez) bezig met de balans tussen de opbouw van haar eigen gezin en de bestaande familieband tussen haar en haar vader, wil schoonzoon Jonathan (Andy Samberg – die van het hilarische Brooklyn Nine-Nine) vooral indruk maken op zijn vampier- schoonvader Dracula (Adam Sandler) en wil diezelfde kersverse opa niets liever dan zijn manier van opvoeden toepassen op zijn kleinzoon.

Je denkt misschien na het kijken van Hotel Transylvania, kleinzoon? Een nieuw gezin? Dat is snel! En dat kan kloppen, Hotel Transylvania 2 laat er namelijk geen gras over groeien en schept in het eerste kwartier een nieuwe status quo waarin het nieuwe gezinsleven van Mavis plotseling centraal staat. Dat werkt zowel wel, als niet. Het leuke eraan is dat er een groot deel van de film ruimte is om te spelen met monsterwereld, waarin leuke verschillen tussen de mensen en de monsters worden uitgediept (die slaapliedjes!). Een beetje jammer is dat door de veranderende personages je minder meevoelt met hun worstelingen en dat er pas na een lange tijd van personage-introductie een bedreiging kan worden geïntroduceerd. Hierdoor voelt vooral het eerste deel van de film een beetje doelloos aan. Het zal de kleintjes niet deren, maar maakt Hotel Transylvania 2 wel minder leuk voor de meekijkende volwassenen. Het slot is daardoor ook niet bijzonder bevredigend en doet met zijn zang en dans nogal cliché aan. Al met al zijn er dus zeker leukere animaties die je als volwassene kan kijken dan Hotel Transylvania 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>