ant-man-microverse-photo-ants-on-carpet[1]

Ant-Man

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Ant-Man

Net als je denkt dat de inspiratie in superheldenfilms inmiddels wel op is, wordt er door DC of Marvel wel een nieuwe actieheld bedacht. In 2015 was dit Ant-Man, een actiekomedie die sinds Honey, I Shrunk the Kids het weer aandurfde om mensen in een verkleinmachine te stoppen. Maar met de technologische hoogstandjes van tegenwoordig én met de charmante Paul Rudd in de hoofdrol kon dit toch best wat worden.

Dr. Hank Pym (Michael Douglas) heeft het in het diepste geheim voor elkaar gekregen om een technologie te ontwikkelen dat niet alleen mensen kan verkleinen, maar hun kracht tevens kan vergroten. Bang dat het pak dat hij daarmee ontwikkelde in verkeerde handen valt, houdt hij het geheim, maar dat stopt de jongere Darren Cross niet om zijn eigen onderzoek uit te voeren – en hij is iets minder zuiver van geest. Om te voorkomen dat de hel losbarst besluit Dr. Pym om ex-crimineel Scott Lang (Paul Rudd) in te zetten om in te breken bij Cross, door gebruik te maken van het pak dat hem zo klein kan maken als een mier.

Natuurlijk moet je Ant-Man niet beoordelen op het personage, want dat was al in de jaren 60 bedacht, maar een beetje lachwekkend is een superheld van drie millimeter natuurlijk wel. Dat zou niet erg zijn als de personages goed spelen, maar het tegendeel is waar: ze zijn splinterdun en gaan op onnatuurlijke wijze met elkaar om, wat dialogen oplevert die van de hak op de tak springen. Ook Rudd is zeker niet op zijn sterkst als Ant-Man. Het komische bijrolletje van de altijd positieve Mexicaanse dief (Michael Peña) houdt de humor erin en is een positieve uitschieter in de cast. Toch weet Ant-Man het goed te maken met prachtige scènes waarin de micro-wereld levensgroot wordt; met de CGI van nu ziet het er gewoon fantastisch uit (zelf het jonger maken van Michael Douglas is nauwelijks te onderscheiden van echt). Daar moet je helaas wel een uurtje geduld voor hebben, want hoe vermakelijk de actie in de tweede helft is, hoe slap en traag is de eerste helft. Kortom: in deze Marvel-film is veel energie in SFX gestoken en weinig in screenplay, maar met een kleine crossover van andere helden uit het Marvel-universum is het aardige film om eens te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>