total-recall[1]

Total Recall

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Total Recall

Laat ik beginnen met te vermelden dat ik het origineel van onze Paul Verhoeven (nog) niet gezien heb. Deze review is dus geschreven met het oog op Total Recall als een losstaande film, niet als remake.
Soms heb je gewoon zin in een standaard Hollywood actiefilm met veel special effects en matige acteerprestaties, en daar voldoet Total Recall volledig aan.

Douglas Quaid (Colin Farell) leeft in de toekomst waar men specifieke gedachten kan implanteren als vermaak. Dit klinkt erg verleidelijk (wie wil er nu niet een levensechte herinnering aan een vakantie op Mars zonder er daadwerkelijk heen te moeten?) maar snel blijkt dat dit niet de eerste keer is dat er met zijn geheugen is geknoeid. Omdat hij hier zelf niets meer vanaf weet en om een of andere reden iedereen hem dood wilt hebben is hij genoodzaakt uit te zoeken wie hij eigenlijk is. Dat letterlijk een vrouw uit zijn dromen in het echt blijkt te bestaan geeft hem nog een extra boost.

Total Recall heeft zeker wat sterke punten, maar deze zijn vooral terug te vinden in het script; als psychologische thriller zou de film beter geslaagd zijn. Er is leuk gespeeld met het toekomstbeeld: de wereld is in tweeën gedeeld en de enige vorm van transport is via The Fall, een soort pendelende capsule door het midden van de aarde heen. Wat mij erg stoorde is dat er totaal geen rekening is gehouden met de natuurwetten, zo wordt genegeert dat het midden van de aarde duizenden graden celsius is en alles zou smelten of verbranden. The Fall is hierin natuurlijk wel een mooie metafoor. De special effects zien er gelikt uit, maar het camerawerk is niet anders dan elke andere Hollywood-actiefilm. Ook de bijrollen zijn nietszeggend. Een prima film voor wat simpel vermaak, maar ik ben blij dat ik er geen geld aan heb uitgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>