johnny_depp_whats_eating_gilbert_grape_ultra_3840x2160_hd-wallpaper-1739737[1]

What’s Eating Gilbert Grape

Genres:
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
What’s Eating Gilbert Grape

Het klinkt vast bekend: je hebt de griep en zin in een film die goed te volgen is met een wattenhoofd en bij voorkeur ook nog een beetje feel good is. Wanneer je dan vervolgens geen film wilt kijken die je al hebt gezien moet je een gokje wagen, en in dit geval werd dat What’s Eating Gilbert Grape. Tijd voor ons om naar het casino te gaan, want ‘t bleek een goede zet te zijn!

In deze film wordt Gilbert Grape (Johnny Depp) en zijn hillbilly gezin gevolgd. Gilbert’s gezin heeft namelijk wat bijzondere karakters, zoals zijn obese moeder Bonnie, die wordt gespeeld zonder fatsuit en zijn gehandicapte broertje Arnie, een piepjonge Leonardo diCaprio. Het is Gilbert’s ongeschreven taak voor hen allemaal te zorgen, maar het warmste hart draagt hij toe aan zijn jongste broertje. Oké, de formule is niet heel verrassend maar het is deze dynamiek tussen Arnie en Gilbert wat deze film zo ontzettend enjoyable maakt. Het verbaasde me ook niks dat diCaprio voor deze rol genomineerd is voor een Oscar.

Maar niet alleen de relatie tussen de twee broertjes maakt dit een must-see, het verhaal wordt ook nog opgeleukt door de chemie tussen Depp en de andere dorpsbewoners, zoals milf Betty (Mary Steenburgen) en vriendin Becky (Juliette Lewis). Daarnaast heeft de film een heel fijn herfstachtig kleurgebruik én een prettig tempo. Mochten je vrienden en familie hem nog niet hebben gezien, zet hem nu op en breng wat licht in de duisternis die verkoudheid heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>