The Bling Ring

Genres: /
Plot: /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
5
The Bling Ring

De regisseuse van The Bling Ring, Sofia Coppola, heeft niet alleen de bekendheid van haar achternaam mee (de dochter zijnde van Francis Coppola, die van de Godfather trilogie), maar heeft ook een paar sterke titels op haar CV staan, zoals Lost in Translation en The Virgin Suicides. Met The Bling Ring slaat ze een nieuwe weg in door waargebeurde feiten te verfilmen tot een speelfilm. Helaas leek ze stilistisch niet te kunnen kiezen tussen een documentaire en fictiefilm.

The Bling Ring is een groep verwende jongeren die de gewoonte krijgen om bij celebrities in te breken en daar gratis te shoppen. We volgen Marc (Israel Broussard) die als nieuweling wordt meegenomen door zijn nieuwe vriendinnen (Katie Chang en Emma Watson). De gewoonte wordt al snel een verslaving en er worden steeds grotere risico’s genomen, wat uiteraard niet onopgemerkt blijft.

Het grootste probleem met deze film is dat er weinig vooruitgang in zit; de gebeurtenissen waarop de film is gebaseerd zijn vrijwel letterlijk verfilmd, en om het nog wat spannend te houden zijn er dramatische slow-motion beelden van feestjes tussen gemonteerd. Dit maakt het geheel erg rommelig, en gaat ten koste van de toch wel aardige acteerprestaties van de onzekere Broussard. Het is leuk om Watson in een ander rolletje te zien, maar erg veel diepgang heeft het deze keer niet. De manier van filmen springt er wel duidelijk uit met felle kleuren, interessante camerahoeken en moderne uitgaansmuziek, wat de vluchtige en oppervlakkige manier van leven van hedendaagse rijke en verwende tieners goed weerspiegelt. Wat mij betreft had The Bling Ring óf afstandelijker en meer documentaire-achtig mogen zijn, óf fictiever waarbij de oppervlakkigheid van de personages er nog dikker op ligt. Coppola heeft beter gepresteerd, en daarom helaas een onvoldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>